HC Energie Karlovy Vary

Redlich slaví první gól a výhru! Jsem moc rád, že jsme to vydřeli

Poslední zápas před reprezentační přestávkou mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví nabídl vše, co se dá. Pětašedesát minut hokeje, neuznaný gól v prodloužení, vítězné nájezdy, rvačku Joony Huttuly s Janem Stránským a také letošní první trefu Tomáše Redlicha.

Tomáši, máte za sebou poslední zápas před reprezentační přestávkou, jak byste duel s Mladou Boleslaví zhodnotil?
Bylo to vydřené vítězství. Byl to náročný zápas a Mladá Boleslav hrála dobře, nebylo to jednoduché. Jsme tedy za dva body rádi.

Jak moc vás mrzí první třetina, ve které jste měli velkou optickou převahu, kterou se vám nepodařilo přetavit ve více branek?
Myslím si, že velkou roli hrála oslabení, protože v první třetině jsme měli dvě nešťastná vyloučení.

Ve druhé třetině svedl Joona Huttula s Janem Stránským, říká se, že takové momenty tým nakopnou. Bylo tomu tak i tentokrát?
Ano. Snažil se to hecovat. Sice jsme pak ve druhé třetině dost stáli, než se uklidila ledová plocha (smích). Hra se tedy docela zadrhla.

Před třetí třetinou jste odcházeli do kabin za stavu 1:1, jaké byly pokyny trenéra před tou závěrečnou dvacetiminutovkou?
Cíle byly jasné. Vstřelit gól a vyhrát za tři body. To se nám bohužel nepodařilo, jelikož jsme neměli žádné vyložené gólové šance. Naštěstí se nám podařilo urvat dva body v nájezdech.

V prodloužení jste se pak už radovali z bonusového bodu, ale po trenérské výzvě branka neplatila. Měli jste na střídačce nějaké pochybnosti o tom, že by branka nemusela být uznána?
Já jsem si v první chvíli myslel, že pokud už situaci jednou přezkoumali, tak ho uznají a bude to gól. Jenže přišla challenge a branka nakonec uznána nebyla. I přesto jsme dokázali zvítězit. Jsem moc rád za dva body a za dnešní výhru.

První trefa v letošní sezoně přišla v 18. kole. Cítil jste na sobě nějakou frustraci?
Je to vždy nepříjemné, ale říkal jsem si, že nějakým zápasem se to zlomí a přijde to. Jsem rád, že jsem to stihl ještě před repre pauzou (smích). Bylo to nepříjemné, ale dnes to padlo a jsem za to rád.

Nyní vás čeká reprezentační přestávka, jaký vás čeká program?
Čeká nás pár dní volno a pak zase budeme trénovat. Hodně trénovat.

Díky za rozhovor a ať se daří!

Související články