HC Energie Karlovy Vary

K poslednímu utkání před pauzou přijíždí poslední Boleslav

Před první reprezentační pauzou čeká Energetiky ještě jeden duel. V neděli na svém ledě přivítají Mladou Boleslav. Ta je zatím jednoznačně poslední. První vzájemné měření sil ale zvládla lépe. Karlovarští hokejisté ji tak mají co vracet. Podaří se to? Utkání startuje v neděli v tradičních 15:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

Během utkání se opět bude soutěžit o vstupenky na koncerty. První přestávka bude patřit soutěži se společnostmi Bogner a Vice Golf, ve druhé přestávce si opět fanoušci zahrají o tepelné čerpadlo věnované společností Gienger Bohemia.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

O soupeři

Jestli někomu úvod sezóny hrubě nevyšel, pak je to Mladá Boleslav. Bruslaři před sezónou přivedli několik zahraničních posil a zdálo se, že opět budou hrát klidný střed tabulky a trápit každého soupeře. Opak je ale pravdou. Ze šestnácti odehraných utkání mají Bruslaři pouhých 11 bodů a jsou na posledním místě tabulky. Na neuspokojivé výsledky reagovalo vedení odvoláním hlavního trenéra Kalouse, jehož nahradí od pondělí Richard Král. Bývalý mladoboleslavský kapitán bude mít čas, aby během přestávky nastartoval své nové svěřence.

O krizi středočeského klubu hovoří i fakt, že zatím pouze dva hráči posbírali více než 10 kanadských bodů. Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem je Róbert Lantoši (6+7). O dva body méně nasbíral finský matador Juhamatti Aaltonen. 8 body se pyšní obránci Filip Pyrochta se Zachary Osburnem. Naopak velkým zklamáním jsou výkony zkušených borců. David Dvořáček, Jan Stránský i Adam Jánošík mají zatím v kolonce kanadských bodů nulu. A v tabulce plus mínus jsou v hluboce záporných číslech.

Jak už to tak většinou bývá. Nedaří se týmu, nedaří se ani brankářům. Filipovi Novotnému patří v gólmanských statistikách až 15. místo s úspěšností zákroků 90%. Jeho mladší kolega, Jan Růžička je na tom ještě o chlup hůře (87,74%). Spolehnout se tak Bruslaři mohou pouze na přesilovou hru. Dali již sedmnáct přesilovkových gólů a s úspěšností 29,31% mají nejlepší početní výhodu z celé extraligy.

Z kabiny Energie

Energie prožívá opačné pocity než Mladá Boleslav. Pravidelně boduje a drží se v klidném středu tabulky. Nedělní vítězství za tři body ji může dokonce posunout na 5. příčku tabulky. Důležité ale bude utkání zvládnout. V domácím prostředí to totiž není zatím úplně ono. Nastartuje Energie domácí vítěznou šňůru v neděli proti Mladé Boleslavi?

Do utkání půjde podpořena vítězným západočeským derby, které zvládla v pátek po prodloužení. Už to vypadalo na zisk všech bodů. Nakonec se ale podařilo Škodovce pět minut před koncem vyrovnat. Po 18 vteřinách prodloužení ale rozhodl povedeným blafákem Tomáš Rachůnek, který vstřelil svůj osmý gól a stal se nelepším střelcem Energie v aktuální sezóně.

O utkání s Václavem Eismannem

Jako vládci západu vyjedou Energetici do nedělního duelu. Co čekat od soupeře z Mladé Boleslavi? „Myslím si, že náš čeká hodně mentálně náročné utkání. Došlo tam k výměně trenéra, což je vždy pro tým krátkodobý impuls. My se ale budeme snažit navázat na poctivý a obětavý výkon z derby a dopřát našim skvělým fanouškům před reprezentační přestávkou vítězství.“

Energetici by do nedělního duelu měli nastoupit v podobné sestavě jako v pátečním vítězném derby v Plzni. Týmu naopak stále chybí dlouhodobě zranění beci Lukáš Pulpán, Filip Krajčík a Tomáš Bartejs, stejně jako útočník Jan Bernovský.

Související články