HC Energie Karlovy Vary

Rekordman se loučí s Energií. Martin Rohan míří do Sokolova

Zkušený obránce Martin Rohan bude od nové sezony kmenovým hráčem partnerského Sokolova. Dvaatřicetiletý bek tak Energii opouští po dlouhých třinácti sezonách, do našeho klubu má ale vyřízené střídavé starty.

„Beru to tak, jako bych se vracel zpět domů. Je to pro mě nový impuls a zároveň nová výzva, na kterou se velmi těším. Vím, že tam je super kabina a zároveň se těším, že si opět zahraju se svým bratrem,“ říká zkušený obránce ke svému návratu do mateřského klubu.

Za Baník už naskakoval i v uplynulém ročníku, kdy v patnácti utkáních zapsal dvě branky a sedm nahrávek. Vedle toho stihl i dalších 26 startů za Energii. Za Karlovy Vary odehrál celkem 479 utkání, nikdo v novodobé klubové historii toho na pozici obránce nezvládl víc, hned 385 duelů z toho přitom bylo v nejvyšší soutěži.

„Byla to pro mě sice těžká cesta, kdy každou sezónu jsem musel dokazovat, že si zasloužím místo v sestavě a poslední rok to už bohužel nevyšlo. Celkově budu na Vary ale vzpomínat dobře,“ říká ke svému odchodu Martin Rohan.

Svou bohatou sbírku startů za Energii ale může velezkušený extraligový obránce i nadále rozšiřovat. Z Baníku má totiž do našeho klubu vyřízené střídavé starty, není tak vůbec vyloučení, že dres Karlových Varů znovu oblékne i v příští sezoně.

„Vary budou mít v příští sezoně široký kádr, takže s tím příliš nepočítám. Když bude potřeba, tak ale samozřejmě neodmítnu,“ říká s tím, že jeho extraligová kariéra ještě nemusí být u konce.

Možnost využít Rohanových zkušeností i v nové sezoně kvituje i hlavní kouč Energie David Bruk. „Martin prokázal, že je typem obránce, na kterého se vždy můžeme spolehnout. Jsme rádi, že i v příští sezoně nám v případě potřeby může vypomoci,“ říká současný lodivod Energie.

MARTIN ROHAN ZA ENERGII
MartinRohan
obránce
Z 479
G 15
A 59
B 74

Martin Rohan přišel do Karlových Varů již v dorosteneckém věku, v sezoně 2007-08 s Energií vybojoval mistrovský titul mezi juniory. V mládežnickém věku nastupoval i v reprezentačních výběrech, za osmnáctku a dvacítku nastoupil dohromady do 23 soutěžních utkání.

První zkušenosti mezi dospělými sbíral právě v Baníku, který tehdy hrál ještě 2. ligu. Brzy si však vyzkoušel hokej i o patro výš, první ligu hrál za Most či Kadaň. Extraligový debut si v dresu Energie odbyl už v sezoně 2010-11, v posledních letech se pak stal jednou ze stálic obrany našeho klubu.

S Energií zažil sestup do nižší soutěže, i euforický návrat do extraligy o rok později. Za klub odehrál téměř pět set startů a právem se již nyní řadí mezi karlovarské legendy.

Za všechny skvělé momenty, tvou bojovnost a oddanost, která ti nikdy nechyběla, moc děkujeme. Rohy, ať se daří!