HC Energie Karlovy Vary

Rymon a Hamrla míří na kemp reprezentační osmnáctky

Dva karlovarští mladíci míří na kemp národního týmu do osmnácti let. Brankář Patrik Hamrla a útočník Dominik Rymon se v termínu od 24. února do 27. února připojí k reprezentačnímu výběru této věkové kategorie, která rozloží svůj tábor v Litoměřicích.

Pro oba hráče tak bude reprezentační soustředění, v době ukončených mládežnických soustředění, znamenat jednu z posledních šancí, jak se ukázat trenérům národního týmu před MS do 18 let. Světový šampionát se uskuteční od 26. dubna do 6. května v amerických ˛městech Frisco a Plano.

Sedmnáctiletý gólman Patrik Hamrla patří k pravidelným mládežnickým reprezentantům, zahrál si za výběr do 16 i 17 let a objevil se i letos v nominacích národního týmu do 18 let. Do Karlových Varů přišel loni v lednu ze Zlína, v Energii tvoří společně s Filipem Novotným a Vladislavem Habalem gólmanskou trojici A-týmu. V letošní sezoně odchytal tři utkání v Tipsport extralize, po třech zápasech posbíral i na prvoligových štacích v Sokolově a Kadani.

O rok mladší Dominik Rymon, stejně jako jeho klubový spoluhráč, rovněž patří mezi pravidelné reprezentanty a i on prošel výběry do 16 a 17 let. Karlovarský odchovanec se tento týden dočkal i premiéry v nejvyšší soutěži, a to jako třetí nejmladší hráč v klubové historii. Rymon sbírá zkušenosti s dospělý hokejem ale především v Chance lize, kde v dresu Sokolova naskočil již do deseti utkání, ve kterých posbíral dvě asistence.