HC Energie Karlovy Vary

Za šanci bych chtěl poděkovat, říká debutant Rymon. Pod křídla si ho vzal kapitán

Proti Spartě si vedle Jiřího Kulicha odbyl debut v nejvyšší soutěži další šestnáctiletý útočník - Dominik Rymon. Karlovarský odchovanec naskočil ve formaci se zkušenými kolegy Tomášem Vondráčkem a kapitánem Skuhravým.

„Bylo to parádní, s kluky jsem si to užil. Byli v pohodě a pomáhali mi. Jsem rád, že jsem dostal šanci, chtěl bych za ní poděkovat,“ usmívá se po vítězné premiéře teprve šestnáctiletý mládežnický reprezentant.

Debutu karlovarského mladíka přihlížela prázdná O2 arena, kvůli koronavirovým opatřením nemohl okusit pravou extraligovou atmosféru. „S fanoušky je to taková větší euforie, ale bohužel se nedá nic dělat.“

Odchovanec Energie se s dospělým hokejem seznámil letos už v prvoligovém Sokolově, před tím ale působil jen v mládežnických soutěžích. V čem byl ten největší skok? „Rozdíl je samozřejmě v rychlosti a u mantinelů, hraní do těla. To jsou asi ty největší. Jinak to bylo docela dobré,“ pochvaluje si.

Dominik Rymon měl při svém debutu velezkušené parťáky. Na centru jeho formace nebyl nikdo jiný, než čtyřicetiletý kapitán Václav Skuhravý, tedy velká klubová ikona. „Radil mi hodně. Je to čest hrát s takovým hráčem, byl jsem rád, že se o mně postaral,“ líčí.

Ani mladičkého forvarda nemine příspěvek do kabiny. Pomoct se zápisným by mohl i Rymonův táta, jenž vlastní hospodu, což navrhl při rozhovoru kolega Tomáš Vondráček. „Něco tam zaznělo, ale myslím, že to bude v pohodě,“ směje se.

Související články