HC Energie Karlovy Vary

Sázka u piva splněna, ředitel základní školy si zachytal za juniory! Došlo na vyhazov?

Znáte to. Po dlouhém dni v práci si s kamarády večer rádi sednete a nad tekutinami rozmýšlíte nad radostmi i strastmi života, často pak dojde i na nejrůznější sázky. Když se navíc hecují kolegové z práce, kteří milují hokej, snadno se tak stane, že ředitel základní školy skončí na tréninku juniorů v hokejové brance!

O co vůbec šlo? Ředitel partnerské školy ZŠ Krušnohorská v Karlových Varech Mgr. Josef Šrámek ve svém volném čase rád pobývá na ledové ploše, s amatéry po večerech zlepšuje své hokejové dovednosti. Shodou okolností na stejné škole působí v roli kantora také trenér našich juniorů Václav Eismann. Není tak divu, že se ředitel jednoho večera objevil na tréninku mladých energetiků, a to rovnou v brance!

„Bylo to super, pro mě úplně nová zkušenost. Poprvé jsem si nejen zahrál, ale také zatrénoval pod vedením skvělého trenéra, něco úplně jiného než předvádím posledních šest let (úsměv). Věřím, že se někam posunu,“ okomentoval neobvyklou zkušenost ředitel ZŠ Krušnohorská.

„Musel jsem se soustředit na každou střelu. Trenér mi něco řekl, později už jsem se moc soustředit nemohl, protože už to nešlo. (smích). Na tréninku s hobíky si jen stoupnu do brány, vyslechnu si, jaký jsem dřevo, tady jsem ale musel poslouchat trenéry. Jde vidět, že tomu rozumí,“ pochvaloval si Šrámek.

A jak vůbec samotný nápad zapojit ředitele základní školy do tréninku juniorů vznikl? „S panem ředitelem se stýkáme nejen na školní půdě, myšlenka tak vznikla, když jsme spolu byli někde na pivu. Pepa je vášnivým hobíkem, brankářem, vždycky mi hlásí, jak probíhal jeho hobby hokejový výkon a tak jsem mu jednou navrhl, zda by nechtěl jít s námi na trénink. Jsem rád, že tu výzvu přijal a šel do toho s velkým zápalem. Byl obdivuhodný,“ popsal detaily hlavní kouč karlovarských juniorů Václav Eismann.

Na ledě se brankáři-řediteli věnoval i další z trenérů, Marek Zapletal, jenž se v našem klubu věnuje východě mladých gólmanů. „Bylo na něm vidět velké nadšení, což je u gólmanů základ. Poslouchal každý pokyn a já jsem s ním byl moc spokojený. Má nějaké základy bruslení, ale u juniorů už je to trochu jiné kafe. Musel se na to trochu přeorientovat, ale myslím si, že mu to sedlo velice dobře,“ pochválil svého nového svěřence.

Užili si to trenéři, i samotný pan ředitel. Co ale junioři, kteří na školu na „Růžáku“ ještě nedávno chodili? „Pan ředitel je super, znám se s ním dlouho. Musím říct, že chytá výborně, na to, že chytá hobby hokej. Já jsem si to užil moc, chtěl jsem se s ním o něco vsadit, nakonec ale na nic nedošlo,“ okomentoval netradiční trénink obránce Matěj Smýkal.

Ten si tak užil nezvyklou roli, kdy mohl mít nad ředitelem navrch, to se mu asi ve škole nestává. Podobně na tom byl ale i hlavní kouč juniorky, který z role kantora musí poslouchat. Na ledě se ale jejich role otočily, což si pochvalovali oba.

„Bylo hezké po delší době nebýt ten, který něco rozhoduje. Byla to příjemná změna, jen jsem chytal a užíval si to,“ uvedl ředitel Šrámek.

„Byla to příjemná změna. Ale došlo k takové situaci, kdy Pepa přišel do šatny a poslouchal náš mítink. Mně se ale zdálo, že nemůže stihnout trénink, tak jsem mu v rámci našich obrácených pozic řekl, že jestli přijde pozdě na led, tak ho vyhodím. On ale bleskově opáčil, že to bere, ale že zítra vyhodí on mě. Musím ale říct, že byl dochvilný a přišel včas. Jediné, co jsem očekával, bylo, že mu dáme víc gólů,“ popsal úsměvnou historku Václav Eismann.