HC Energie Karlovy Vary

Šestnáctka makala na horách! Chtěli jsme poznat charakter hráčů, říká trenér Sapoušek

Před týdnem zde nabírali kondici a utužovali partu karlovarští šesťáci a osmáci, o uplynulém víkendu se do Jáchymova vydal nově se rodící tým U16ky Energie. Jak se vydařilo třídenní soustředění a co na kluky ještě ve zbytku letní přípravy čeká?

„Kondici jsme nabírali i formou her či kruhovým tréninkem, hned za ubytováním ale máme sjezdovku, kterou jsme také využili,“ popsal stručně program nový hlavní trenér kategorie U16 Bohumír Sapoušek.

Jak už ale bývá zvykem, jen o nabírání fyzické kondice podobná soustředění nejsou. A u kategorie U16 to platí dvojnásob. Tým je totiž z velké části nový a hráči i trenéři potřebují čas na to, aby se vzájemně lépe poznali i mimo hokejové prostředí a situace.

„Cílem bylo sjednotit tým, poznat morálku a charakter hráčů. Je to důležité, protože se tu tvoří nový tým. Tři dny jsou samozřejmě málo, takže jsme se spíš snažili postavit to tak, aby se kluci poznali a my abychom poznali je,“ uvedl Sapoušek ještě možná důležitější aspekt soustředění a pokračuje.

„Bylo to pro mě hodně přínosné. Naše kluky samozřejmě znám, ale trenérsky jsem je nikdy nevedl, takže je taky pořádně poznávám až tady. Pro nás, jako pro realizační tým, to bylo hodně poučné,“ dodává.

Dnes jeho svěřenci čerpají po dřině zasloužený odpočinek, do konce června se ale nudit rozhodně nebudou.

„Po soustředění dáme klukům volno, protože to pro ně bylo opravdu náročné. Do konce června máme suchou přípravu – posilovnu, běhy a hry. Každý čtvrtek jezdíme do Chomutova, kde chodíme na led,“ říká zkušený mládežnický trenér.

Po červencovém volnu pak už mladíky čeká zahájení řádné přípravy na ledě včetně sehrání několika přátelských zápasů. Liga pro kluky začne v pátek 15. září domácím zápasem proti Písku.

Fotogalerie