HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Energetici v čele svých soutěží! Stoprocentní dorost a devítka

Máme za sebou další týden a s tím přichází ruku v ruce náš týdenní souhrn. Uplynulý týden měli naši mladíci téměř stoprocentní. Ze šesti zápasů pouze jednou prohráli. Junioři začali sbírat body a vyšvihli se na čtvrté místo. Extraligový dorost nepřestává udivovat výbornou muškou a je jediným týmem soutěže, který zůstal neporažen. Úspěšný vstup do ligy mají za sebou svěřenci Bohumíra Sapouška (U16). Ti si i přes zaváhání vybojovali v Lize dorostu druhé místo a mají na svém kontě nejvíce vstřelených gólů. Stoprocentní jsou rovněž i naši deváťáci. Ve všech kategoriích se prosazují také nováčci. Jen tak dál, kluci!

DHL Extraliga juniorů

V předchozím týdnu si naši junioři přestali hrát na Robina Hooda a začali rozšiřovat svou sbírku bodů. První výhru za tři body si svěřenci Pavla Arnošta připsali v Liberci. S juniory Bílých Tygrů po první třetině prohrávali 0:1, ale ve zbývajícím čase obrátili průběh utkání ve svůj prospěch. Ve druhé třetině pálili ostrými Jakub Vogel a Radim Handl. Náskok Energie ve třetí třetině zvýšil Robert Šlechta, který v čase 59:44 skóroval podruhé a trefou do prázdné branky zpečetil výhru Energie 4:2.

Další body našim juniorům vynesla výhra 4:1 nad Spartou. Energetici před domácími fanoušky navázali na výborný týmový výkon z předchozího duelu. Na listinu střelců se v tomto utkání zapsali Jakub Galnor, který otevřel skóre utkání. Pro Jakuba šlo navíc o premiérový gól v extralize juniorů. Druhým střelcem byl Jakub Vogel a autorem posledních dvou gólů byl opět Robert Šlechta. Díky získaným bodům se junioři vyhoupli v tabulce na čtvrté místo a na třetí Mountfield HK ztrácí pouhé dva body.


7. kolo čtvrtek 14. září 2023
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Reportáž k utkání

8. kolo sobota 16. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Neskutečné výkony předvádí svěřenci Tomáše Andryse. Včetně přípravy mají na svém kontě sedmnáct výher v řadě! V uplynulém týdnu náš extraligový dorost nejprve hostil kladenské Rytíře. Ti s energetiky dokázali držet krok do druhého gólu, pak už karlovarské střelce nedohnali. Karlovarští mladíci vstřelili jedenáct gólů a inkasovali tři. Skóre otevřel Michal Kváš, který do Energie přišel z ústeckého Slovanu a poprvé tak skóroval za Energii, ale zároveň i v extralize dorostu.

Dvě branky si připsal Petr Tomek, který do Varů přišel z brněnské Komety a svůj premiérový gól v Energii a v extralize dorostu si připsal v utkání se Slavií. Dalším střelcem byl Lukáš Slavík. Specifický byl tento duel pro útočníka Vlastimila Blažka, který do Energie přišel právě z Kladna. Svůj první gól v černobílém dresu si šikovný útočník vstřelil rovněž v zápase se Slavií. K vidění byly i první hattricky. Ty si vystřelili Viktor Wardas a Vojtěch Čihař.

Druhý extraligový týden uzavřeli energetici Podkrušnohorským derby. Pod tři branky, které padly v první třetině, se podepsali Petr Tomek, Michal Kváš a gól do šatny litvínovským mladíkům poslal Jakub Habla. Slovenský reprezentační útočník do Energie přišel z týmu Hoba Bratislava a šlo tedy o jeho první gól za nový tým. O první a poslední branku druhé části se postaral Viktor Wardas a před polovinou třetiny se prosadil Vlastimil Blažek.

Střelecký účet poslední části otevřel útočník Timotej Kubizniak, který do Karlových Varů přišel z týmu HC Košice. Pro Timoteje šlo tedy nejen o první gól v černobílém dresu, ale i v extralize dorostu. Za Energii v této třetině ještě pálili Petr Tomek a Lukáš Slavík. Litvínovští skórovali třikrát a tak všechny body opět brali energetici. Svěřenci Tomáše Andryse a Martina Gombára jsou po prvních čtyřech kolech jediným neporaženým týmem soutěže a s dvanácti body a neuvěřitelnou bilancí 31:10 vedou extraligu.


3. kolo čtvrtek 14. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 11:3 (4:2, 4:1, 3:0)
Reportáž k utkání

4. kolo sobota 16. září 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:9 (0:3, 1:3, 2:3)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Posledním akademickým týmem Energie, který naskočil do nové sezony, byl ligový dorost. Svěřenci Bohumíra Sapouška mistrovskou sezonu zahájili duelem s týmem IHC Písek. Vstup do sezony se našim mladíkům vydařil na jedničku, když své soupeře porazili 7:1. I v tomto zápase byly k vidění premiérové góly. První gól v dorostu i v tomto utkání vstřelil Adam Zolnaj.

Dalším debutantem byl Štěpán Köhler, který přišel z Kladna a poprvé skóroval nejen v dorostu, ale i za Energii.Speciální utkání zažil také útočník David Krček, který přišel ze Sokolova. První zápas v lize dorostu za Energii zpečetil i premiérovým gólem. Adam Zolnaj a Štěpán Köhler přidali každý po jednom gólu a pod ty zbývající se podepsali Filip Žalud a Matyáš Šedivec, který gólmana hostů překonal v čase 59:59.

Ke svému druhému duelu vyrazili svěřenci Bohumíra Sapouška do Ústí nad Labem. Jako první udeřili hráči Slovanu téměř v polovině utkání. Před koncem druhé třetiny přidali domácí druhý gól. Naději na obrat pro energetiky vykřesala v padesáté první minutě akce Lukáše Pecha a Štěpána Kőhlera, kterou zakončil Jakub Šubík. Mladičký útočník přišel z Kladna a v dresu Energie si Jakub odbyl premiéru v dorosteneckém hokeji. Naděje energetikům na zisk bodů utnuli ústečtí mladíci v čase 59:38. Naši mladíci si po dvou kolech drží druhé místo s nejvyšším počtem vstřelených gólů.


1. kolo pátek 15. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - IHC Písek 7:1 (1:0, 2:0, 4:1)
Reportáž k utkání


2. kolo neděle 17. září 2023
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27:03 Choma (Horyna, Buďa; 5/5), 38:27 Danihelka (Loukota, Vaněk; 5/4), 59:38 Danihelka (Choma, Vaněk; 5/5) – 50:49 Šubík (Pech, Kőhler; 5/5)

Extraliga 9. tříd

Jediný zápas měli na programu v uplynulém týdnu naši deváťáci. K sobotnímu duelu do Karlových Varů dorazili deváťáci týmu Banes Motor České Budějovice. Ti už ve druhé minutě šli do vedení. V patnácté minutě narýsoval Marek Kubík přihrávku pro Stanislava Bardu, který srovnal skóre. Pro mladičkého útočníka, který do Energie přišel z Jihlavy šlo o druhý gól v dresu Energie. Ten první si vstřelil v utkání s týmem Pilsen Wolves. O necelou minutu později si hosté vzali vedení zpět. Skóre energetici srovnali v početní výhodě v čase 26:21, když Josef Suchý poslal do akce Jakuba Staňka. Také Jakub přišel z Jihlavy a tento gól byl jeho třetím v karlovarském dresu. První dva si připsal v duelu s Pilsen Wolves.

Po pouhých třiceti sekundách si českobudějovičtí deváťáci opět vedení vzali zpět. Bude to znít asi neuvěřitelně, ale po dalších třiceti sekundách srovnal skóre Marek Kubík, který dostal nabito od Jonáše Vaníčka. Vyrovnaný stav tentokrát vydržel do třicáté třetí minuty, kdy opět udeřili deváťáci Motoru. Jenomže před koncem třetiny stihl srovnat Stanislav Barda, kterému asistoval Josef Suchý. Po druhé třetině byl tedy stav 4:4. Do vedení Energii před polovinou třetí třetiny dostalo trio Stanislav Barda, Josef Suchý a Lukáš Gerstner.

O tříbodovou výhru energetici přišli v čase 59:58, kdy se prosadil Lukáš Chaloupka. V prodloužení žádný gól nepadl a tak si svěřenci Adama Sýkory poprvé v sezoně vyzkoušeli nájezdovou loterii. Tu ve prospěch energetiků parádním nájezdem rozhodl Maik Mähler. Maik si najel obloučkem k brance a naznačil střelu ke vzdálenější tyčce a pak kotouč poslal kolem druhé tyčky, kterou gólman svým přesunem uvolnil. Svěřenci Adama Sýkory tak zvítězili počtvrté v řadě a s deseti body vedou tabulku soutěže.


4. kolo, sobota 16. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 6:5sn (1:2, 3:2, 1:1 – 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky:14:30 Barda (Kubík; 5/5), 26:21 Staněk (Suchý; 5/4), 27:21 Kubík (Vaníček; 5/5), 38:35 Barda (Suchý; 5/5), 47:42 Gerstner (Barda, Suchý; 5/5), rozh. náj. Mähler – 01:28 Ferda (Šachl, Benda; 5/4), 15:15 Máče (TS), 26:51 Láf (Ferda, Benda; 5/5), 32:57 Shrbený (Láf, Benda; 5/5), 59:58 Chaloupka (5/5).