HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři ve čtvrtfinále. Dorost první. Osmáci ve finále DTS

Závěr sezony se pomalu blíží a naši mládežníci se dostávají ve svých soutěžích do finiše. Junioři mají za sebou nadstavbu o pořadí v play-off, ve které si vybojovali přímý postup do čtvrtfinále. Dorost je po předchozím týdnu stoprocentní a vede vyšší nadstavbu. Třetí místo si dvě kola před koncem základní části drží šestnáctka. Deváťáci jsou druzí a třetí pozice patří osmákům. Ti si v uplynulém týdnu vybojovali účast v republikovém finále DTS. Pouze gólová bilance dělí od třetího místa šesťáky. Naše naděje odehrály deset utkání a v šesti se radovaly z výhry.

DHL Extraliga juniorů

Junioři začali týden pěkně zostra, když v posledním domácím nástavbovém duelu přivítali tým Sparta Praha. Energetici byli vždy krok napřed. Nejprve David Šilhan předvedl v pásmu efektní oblouk a zpoza branky puk procpal kolem tyčky. Za Spartu odpověděl Petr Hauser. Ve druhé třetině jako první udeřil Matěj Zeman po přihrávce Vojtěcha Steklého. Ve 39. minutě srovnal Ondřej Hrabík. Utkání za stavu 2:2 došlo do prodloužení, která v čase 64:13 rozsekl David Varvařovský. Nejenže energetici upravili bilanci ze vzájemných zápasů na 5:3, ale zajistili si přímou vstupenku do čtvrtfinále. K tomu třiceti pěti zákroky přispěl brankář karlovarského dorostu Michal Oršulák.

Během posledního nadstavbového tripu čekaly juniory souboje s Duklou Jihlava a Kometou Brno. V obou duelech byl v obraně vidět obránce z karlovarské šestnáctky Oskar Magner, pro kterého šlo o první starty v juniorském hokeji. V utkání s Duklou tentokrát dotahovali energetici. Z tří gólového manka začal ukrajovat Vojtěch Steklý. Kontaktní gól vstřelil David Varvařovský a zápas do prodloužení poslal Jakub Galnor. O výsledku nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž byl jediným úspěšným střelcem Vojtěch Steklý. Branku Energie po delší době hájil Adam Ebenstreit, který si připsal třicet sedm zákroků a pět úspěšných sérií nájezdů. Energetici tak vyhráli i čtvrtý ze vzájemných duelů.

Nadstavbu zakončili naši junioři v Brně. První branku utkání vstřelil Vojtěch Steklý. Teprve sedmnáctiletý útočník, který za juniorku Energie hraje od letošní sezony si v minulém týdnu připsal ze tří zápasů tři body (2+1) plus rozhodující nájezd proti Dukle. Za energetiky do konce utkání už žádný ze střelců nedokázal vyzrát na Jana Kavana. Hráči Komety srovnali ve 24. minutě a vedení na svou stranu překlopili ve dvojnásobné početní výhodě. Třetí gól pak padl do prázdné branky. Kometa tak vyhrála potřetí ze čtyř zápasů.

Karlovarští junioři nyní mají před sebou zápasovou pauzu až do 18. března, kdy vypukne play-off ELJ. V něm si změří síly s nejlepším postupujícím týmem z předkola. Několik hráčů z juniorky vyrazilo v neděli s a-týmem Energie na Kladno. Kromě Matyáše Adámka, Vojtěcha Čihaře a Matyáše Váni, kteří si už několik zápasů za a-tým Energie připsali, do zápasu naskočili také obránce Ondřej Dorot a David Varvařovský. Pro oba mladíky šlo o premiéru v TELH a navíc vítěznou.

p>II. 26. kolo pondělí 26. února 2024

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:2p (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
Reportáž k utkání

II. 27. kolo pátek 1.března 2024

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0 – 0:1)
Reportáž k utkání

II. 28. kolo sobota 2.března 2024

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary (0:1, 2:0, 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Poslední dva domácí nadstavbové duely odehrál dorost Energie a vstřelili v nich dohromady třináct gólů. Nejprve se energetici utkali s lídrem skupiny. Oceláři Třinec dorazili do Karlových Varů v plné sestavě včetně několika reprezentantů a bojovalo se o první místo skupiny. Energetici šli sice do zápasu ze třetího místa, ale právě zisk plného počtu bodů by je vysadil do čela tabulky. Po tom karlovarští mladíci začali pokukovat už ve čtrnácté minutě, kdy po gólech Víta Záhejského, Vlastimila Blažka a Petra Tomka vedli 3:0. Další dva góly ve druhé třetině přidali Šimon Šilhan a David Sedláček. Skóre zápasu otevřel a zároveň ve třetí třetině pak i uzavřel Vít Záhejský. Třinecké střelce za vydatné pomoci svých spoluhráčů vynuloval Michal Oršulák, který si vychytal druhé čisté konto v extralize dorostu.

Druhým soupeřem byl tým Vítkovice Ridera. V první třetině se oba týmy přetahovaly o vedení. To si chvíli držely jak Vítkovice, tak i Energie. Od poloviny utkání se zakončení dařilo už jen energetikům, kteří si do závěrečné sirény užili gólovou radost pětkrát. Za Energii se na střeleckou listinu zapsali Kryštof Dyk, Pavel Kůrka, Petr Tomek, Vlastimil Blažek, Vít Záhejský (2) a David Poizl. Branku Energie opět střežil Michal Oršulák, který zastavil dvacet šest střel. Parádní týmový výkon vynesl dorostu první místo ve skupině, na němž má se třiceti čtyřmi body dvoubodový náskok na druhý Třinec. Bodově se dařilo i hráčům. Nejvíce bodů nasbíral Petr Tomek (2+4). O bod méně má Vlastimil Blažek (2+3). Shodně o čtyři body si statistiky vylepšili David Sedláček (1+3) a Vít Záhejský (4+0). Tři body za asistence si připsal Viktor Wardas. První body v dresu Energie si v duelu s Vítkovicemi vybojoval obránce Tomáš Vrzal (0+2).

II. 17. kolo pátek 1. března 2024

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Reportáž k utkání

II. 18. kolo sobota 2. března 2024

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 7:2 (3:0, 2:0, 1:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Karlovarskou šestnáctku čekal duel s týmem ze skupiny Východ a tak vyrazila do Havlíčkova Brodu. Domácí otevřeli skóre v čase 9:14 díky Matyáši Lédlovi. Srovnáno bylo už v čase 10:03 poté, co skóroval Štěpán Köhler po přihrávce Matěje Pavlise. Do vedení šli havlíčkobrodští mladíci opět díky Matyáši Lédlovi v čase 19:26. Gól do šatny si však nakonec odnášeli domácí díky Šimonovi Kožíkovi, kterému asistoval Filip Žalud a brankář Petr Kašpar. Vedení týmu Havlíčkova Brodu a hattrick si zkompletoval Matyáš Lédl ve 36. minutě. Nestává se to tak často, ale i pod následující dvě branky Havlíčkova Brodu se podepsal Matyáš Lédl, který tak byl autorem všech pěti gólů, které energetici inkasovali. Sami se prosadili už pouze v čase 52:06, kdy přihrávku Marka Jílka ke snížení náskoku svých hostitelů využil opět Šimon Kožík. Šestnáctka je se šedesáti pěti body na třetím místě skupiny Západ.

34. kolo sobota 2. března 2024 BK Havlíčkův Brod - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky:09:14 Lédl (Kraučuk; 5/5), 19:27 Lédl (Kraučuk; 5/5), 35:06 Lédl (Mečiar, Duben; 5/5), 38:58 Lédl (Kraučuk; 5/5), 46:04 Lédl (Kopecký, Hrodek; 5/5) – 10:02 Kőhler (Pavlis; 5/5), 19:43 Kožík (Žalud; 5/5), 52:06 Kožík (Jílek; 5/4).

Extraliga 9. tříd

Poslední domácí zápas nadstavby odehráli také naši deváťáci. Ti hostili tým Banes Motor České Budějovice. Jihočeši už v šesté minutě otevřeli skóre. Ve čtrnácté minutě si na obranné modré vybojoval puk Lukáš Gerstner a předal ho Maikovi Mählerovi, ten se s ním na holi prohnal společně s Lukášem Hájkem v přečíslení dva na jednoho před branku, kde si oba mladíci puk ještě vyměnili a Maik Mähler zakončoval do odkryté části branky. Tu brankář Jihočechů uvolnil přesunem ke druhé tyčce, kde očekával střelu Lukáše Hájka. Do vedení šla Energie v čase 35:59. Josef Suchý, nechal soupeře za zády a těsně před brankou naznačil střelu, a poté co si rozpohyboval brankáře, zasunul puk do branky mezi jeho bruslí a tyčkou - 2:1. Do konce utkání měly oba týmy několik šancí a halou se párkrát neslo drnčení brankových konstrukcí. Energetici si vedení ohlídali a jsou se sedmnácti body na druhém místě skupiny o pořadí v play-off.

II. 8. kolo sobota 2. března 2024

HC Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13:21 Mähler (Hájek; 5/5), 35:59 Suchý (Hájek, Kubík; 5/5) – 05:33 Shrbený (Walter, Šíma; 5/5).

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci v uplynulém týdnu odehráli skupinové finále Dlouhodobé turnajové soutěže, kdy v západočeském derby zvládli utkání otočit ze stavu 0:3 na 6:3. Díky tomu se dostali mezi čtveřici týmů, které v březnu zabojují o celkové prvenství v Dlouhodobé turnajové soutěži. Bojovný a houževnatý výkon naši osmáci předvedli také v sobotním utkání s týmem Slavia Praha. Skóre otevřeli energetici ve třetí minutě, ale v čase 3:41 už měla Slavia vedení ve svých rukou. Po polovině třetiny dvakrát skórovali energetici a tak první třetina skončila lépe pro Energii - 3:2.

Ve druhé třetině však hráči Slavie vstřelili čtyři góly a inkasovali jeden, takže do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 6:4. Úvod poslední části patřil karlovarským mladíkům, kteří dokázali během zhruba prvních dvou minut srovnat skóre - 6:6. Během posledních pěti minut domácí vstřelili dva góly, na které už energetici odpověď nenašli a tak se i ve čtvrtém vzájemném utkání z výhry radoval tým Slavie. Za Energii se na listinu střelců zapsali Thomas Hanson (1+3), František Pavlovic (1+2), Jan Pavlis (1+1), Vojtěch Hüttl (1+1), Maxim Dan (1+0) a Matěj Žák (1+0). Energetici jsou se ziskem dvaceti dvou bodů na třetím místě skupiny. První Slavia Praha a druhá Škoda Plzeň mají rovněž dvacet dva bodů.

Play-off - finále DTS skupina A středa 28. února 2024

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (3:3, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Janeček (Novák), 3. Jágr (Zach), 8. Zach (Morkes) - 12. Hanson, 17. Žák (Psohlavec, Hüttl), 20. Bečka (Pařízek, Psohlavec), 32. Hüttl (Psohlavec), 38. Hüttl (Bečka, Pavlovic), 52. Pavlis (Pavlovic)

Reportáž k DTS

10. kolo neděle 25. února 2024

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 8:6 (2:3, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 03:33 Isaev (Macháček; 5/5), 03:41 Vostarek (Kostenko; 5/5), 21:55 Vostarek (Kucer; 5/5), 22:40 Hošek (Isaev; 5/5), 28:20 Kostenko (V. Oplt; 5/4), 36:46 Isaev (Kostenko; 5/5), 54:27 Vostarek (Isaev; 5/5), 58:20 Kostenko (5/5) – 02:36 Hanson (Pavlis, Pavlovic; 5/5), 10:38 Žák (Hüttl; 5/5), 11:10 Dan (Stezka, Kašpar; 5/5), 26:46 Pavlis (Hanson, Pavlovic; 5/5), 40:58 Hüttl (Hanson, Pařízek; 5/5), 42:02 Pavlovic (Hanson; 5/5).

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Utkání sedmáků s chomutovskými Piráty bylo odloženo. Další utkání mají energetici na programu v úterý 5. března, kdy přivítají tým Klášterce nad Ohří.

5. kolo sobota 24. února 2024

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov - odloženo ()

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Podkrušnohorské derby měli na programu šesťáci. A nešlo pro ně o procházku růžovou zahradou. Energetici skórovali šestkrát, což na výhru nestačilo. Autorem dvou gólů byl Deniel Kaputa. Zbývající branky si rozdělili Matyáš Dvořák, Ondřej Kothera, Adam Lauer a Jakub Pelikán. U čtyř gólů asistoval Vojtěch Příplata. Šesťáci jsou na čtvrtém místě skupiny A o umístění a mají dvanáct bodů stejně jako Piráti Chomutov na třetím místě.

II. 10. kolo sobota 2. března 2024

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 6:18 (4:10, 2:3, 0:5)

Branky a nahrávky: 04:01 Kaputa (Příplata, Kothera; 5/5), 07:09 Kaputa (5/5), 10:34 Dvořák (Příplata, Tomášek; 5/5), 15:53 Pelikán (4/5), 31:45 Kothera (Lauer, Příplata; 5/5), 35:20 Lauer (Příplata; 5/4) – 00:33 Heller (Škrábal; 5/5), 02:02 Šebor (Černý; 5/5), 06:54 Uher (Riegl; 5/5), 07:23 Škrábal (Řepka, Šebor; 5/5), 07:30 Černý (5/5), 08:05 Heller (Riegl; 5/5), 09:32 Černý (5/5), 10:20 Řepka (5/5), 14:45 Šebor (5/5), 18:07 Heller (4/5), 20:58 Škrábal (Heller; 5/5), 23:10 Heller (5/5), 39:06 Sýkora (Heller; 5/5), 42:50 Riegl (Šebor; 5/4), 46:12 Kočárek (Heller; 4/4), 49:08 Heller (Riegl; 5/5), 56:10 Šípek (Heller; 5/5), 57:06 Škrábal (Řepka; 5/5).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci neměli na programu žádný zápas. Poslední ligový duel odehrají v sobotu 9. března, kdy do Karlových Varů dorazí tým Meteoru Třemošná.