HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Kanonáda dorostenců i Záhejského Michigan. Kubík se blýskl hattrickem

I ve třetím lednovém týdnu bojovali mladí energetici o body ve svých soutěžích. Junioři prolomili střeleckou smůlu, ale jejich soupeři dali vždy o gól víc, ve dvou zápasech to stačilo jen na bod. Dorost se dotahoval na Mountfield a osmi góly převálcoval Dynamo. Dorost B si poradil s brněnskou Technikou a osmáci dotáhli tuhou bitvu se Spartou do nerozhodného výsledku. Ze sedmi duelů energetici brali alespoň bod v pěti z nich a jenom dvakrát zůstali bez bodů. Celkově se energetici vesměs drží v čele tabulek svých soutěží.

DHL Extraliga juniorů

Stane se, že během sezóny postihne tým krize. Tentokrát se nevyhnula karlovarským juniorům. Ti v uplynulém týdnu hráli dvě utkání na území svých soupeřů. V pátek měli na programu Západočeské derby. Po urputném boji se i v tomto utkání potvrdilo pravidlo, že v letošní sezóně v derby vítězí domácí tým. Plzeňští sebrali plný počet bodů, když zvítězili o jednu branku. V sobotu čekal energetiky souboj se Spartou. Třikrát se karlovarští mladíci na svého soupeře dotáhli a o prodloužení si řekli v poslední minutě při powerplay. Jenomže v prodloužení rozhodl hned v první půlminutě Filip Šindelek. Junioři si tak z Prahy přivezli bod a se šedesáti osmi body jsou na čtvrtém místě. Na první Vítkovice ztrácejí tři body.


41. Kolo, 20. 1. 2023
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Reportáž k utkání


42. Kolo, 21. 1. 2023
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3p (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Červenka (Mácha, Hamršmíd), 34. Vašíček (Červenka, Senčák), 52. Fábry (Šindelek, Ducháč), 61. Šindelek (Hrabík, Senčák) – 15. Krajčík (Anton, Šmajda), 49. Šmajda (Bulka, Krajčík), 60. Csabi (Šmajda, Bulka)


Extraliga dorostu

Západní versus východní Čechy, takto by se daly shrnout dva duely, které v minulém týdnu odehráli hráči karlovarského dorostu. První zápas, v němž energetici přivítali hráče Mountfieldu HK, okořenil fakt, že se jednalo o souboj mezi druhým a třetím místem. Dvoubrankové vedení hráčů Mountfieldu stáhl ve třetí třetině Vít Záhejský, přičemž při druhém gólu se opět blýskl "Michiganem". Vedení v padesáté čtvrté minutě hostům vrátil Jakub Jón. Sedm sekund před koncem využil početní výhodu Viktor Wardas a poslal zápas do prodloužení. V něm zaváhání energetiků potrestal Jiří Klíma. Zápas s Dynamem Pardubice byl v podstatě rozhodnut v první třetině, během níž energetici skórovali šestkrát. Střelcem prvního a posledního gólu první třetiny byl Vít Záhejský. První gól padl v čase 00:39 a tím posledním v čase 19:50 karlovarský šikula odpověděl na gól Dominika Kučery, který padl v čase 19:32. Další dvě branky karlovarští mladíci přidali v poslední třetině a radovali se z vítězství 8:1. To jim upevnilo druhou pozici v tabulce extraligy dorostu a na vedoucí Liberec ztrácejí sedm bodů.


13. kolo, 19. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 3:4p (0:1, 0:1, 3:1 - 0:1)
Reportáž k utkání

14. kolo, 21. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 8:1 (6:1, 0:0, 2:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

Tým dorostu B měl ve třetím lednovém týdnu na programu pouze jediný duel. Na svém ledě přivítali tým Technika Hockey Brno. Skóre v čase 8:49 otevřeli hráči Techniky, jenomže už v čase 9:21 zakončil Vladimír Šuma akci Šimona Šilhana a Oskara Magnera. Vyrovnaný stav vydržel až do třetí třetiny, kdy se v čase 45:00 o vítěznou branku postaral Miloš Vimr, kterému asistovali Ondřej Příplata a Jiří Malý. Než se hostující hráči stihli sešikovat k odplatě, tak se v jejich brance ocitl kotouč po střele Jakuba Skuhravého. Body za asistenci u posledního gólu energetiků si připsali David Chromek a Šimon Klíma. Do konce zápasu už další branka nepadla. Zato v čase 58:59 ocenili rozhodčí strkanici Michala Smrže a Šimona Klímy dvěma minutami za hrubost. Svěřenci Adama Sýkory si vítězstvím potvrdili první místo Ligy dorostu. Před druhým Pískem už mají náskok sedmnáct bodů.


25. kolo, 13. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Technika Hockey Brno 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Šuma (Magner, Šilhan), 45. Vimr (Příplata, Malý), 46. Skuhravý (Chromek, Klíma) – 9. Balog (Minář)

Soutěž 9. tříd (U15)

Karlovarští deváťáci neodehráli v minulém týdnu žádné utkání. Do zápasového kolotoče naskočí opět až 29. ledna, kdy na svém ledě přivítají tým Piráti Chomutov.

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Velmi zajímavý a náročný souboj odehráli karlovarští osmáci. Dohrávali totiž odložený duel s týmem Sparta Praha. Většinu první třetiny měli navrch energetici. Skóre otevřel hned v čase 00:29 Marek Kubík. V šesté minutě však srovnal Daniel Heřman. Do vedení Energii poslal v jedenácté minutě Josef Suchý. Odpověď přišla ve čtrnácté minutě díky střele Daniela Kolupavea. Dvě minuty na to energetici opět vedli zásluhou Adama Chlapoviče. Početní výhodu ke srovnání využil Sean Žuffa. Poslední slovo nakonec měli sparťané, kteří šli do vedení v čase 18:32 díky Danielu Heřmanovi. Stav 3:4 vydržel až do třetí třetiny. Ne že by se oba týmy nesnažily přidat další branku, ale jejich snahy vycházely naprázdno. Se stejnou houževnatostí, s jakou se hnali za skórováním, hráči obou týmu bránili své branky. Prosadit se povedlo až v čase 52:44 energetikům, když skóre srovnal Marek Kubík. Vidina zisku bodu za remízu se maličko vzdálila poté, co Spartě vrátil vedení Viktor Boháček. Jenomže karlovarští osmáci prokázali, že stejně jako ostatním energetikům je jim vlastní bojovnost a obětavost. Poté, co několikrát zabránili pražským mladíků skórovat, udeřil v čase 57:49 opět Marek Kubík. Nejenom že si svou střelou zkompletoval hattrick, ale získal pro svůj tým bod, který si svěřenci Davida Šalamouna za svoje nasazení stoprocentně zasloužili. Osmáci jsou aktuálně s deseti body na třetím místě tabulky nadstavby sk. A. Na první Spartu ztrácejí pět bodů.


7. kolo, 21. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 5:5 (3:4, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Kubík, 11. Suchý (Kubát), 16. Chlapovič (Kubát), 53. Kubík (Svrček), 58. Kubík (Svrček) – 6. Heřman (Boháček, Platil), 14. Kolupaev, 18. Žuffa (Poláček), 19. Heřman (Plesník), 55. Boháček (Poláček, Žuffa)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci také v předchozím týdnu neodehráli žádný duel. Další souboj o body je čeká v neděli 29. ledna, kdy vyrazí do Chebu.


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Nehráli ani šesťáci. Další zápas je čeká v sobotu 28. ledna, kdy na svém ledě přivítají Mostecké Lvi.

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Karlovarští páťáci v uplynulém týdnu sehráli jeden zápas, ke kterému vyrazili do Klášterce. Do utkání s kláštereckými Tygry vstoupili tím nejlepším způsobem, když skóre už v čase 00:27 otevřel Deniel Kaputa. Skóre domácí tým srovnal ve čtvrté minutě. V páté minutě šel tým Energie do vedení, poté co trestné střílení proměnil Patrik Tomášek. V osmé minutě navýšil vedení Petr Koblížek. To ve dvanácté minutě klášterečtí páťáci stáhli. Třicet pět sekund před koncem třetiny Elen Svobodová proměnila trestné střílení a do šaten se šlo za stavu 4:2 pro energetiky. Ve druhé třetině padl úplně stejný počet branek, akorát čtyři góly vstřelili hráči domácího týmu a za energetiky se prosadili Vojtěch Souček a Petr Koblížek. Stav utkání byl tedy 6:6. Ve třetí třetině si však klášterečtí Tygři otevřeli střelnici a nasypali svým hostům sedm gólů. Za karlovarské páťáky se prosadil Deniel Kaputa, který ve čtyřicáté čtvrté minutě proměnil trestné střílení. Páťáci tak nakonec z Klášterce odjížděli s prázdnou. Každopádně dosud nasbírali dvacet šest bodů a jsou na čtvrtém místě tabulky sk. 9 – Karlovarská a na třetí Tachov ztrácejí tři body.



17. kolo 22. 1. 2023
HC Tygři Klášterec nad Ohří - HC Energie Karlovy Vary 13:7 (2:4,4:2,7:1)
Branky a nahrávky: 4. Pražák (Vlášek), 12. Kubov (Vlášek), 21. Vlášek (Demjan), 28. Červinka (Fuksa), 33. Kubov, 37. Vrátník (TS), 43. Fuksa, 47. Moro (Fuksa), 47. Pražák (Vlášek), 55. Červinka (Fuksa), 56. Vlášek (Kubov), 56. Suk (David), 59. Fuksa – 1. Kaputa (Souček), 5. Tomášek (TS), 8. Koblížek, 20. Svobodová (TS), 21. Souček (Koblížek), 32. Koblížek (Svobodová), 44. Kaputa (TS)