HC Energie Karlovy Vary

Střelec Beránek: Jsme rádi, že jsme první zápas konečně vyhráli

K výhře v 1. kole nové extraligové sezony potřebovali energetici dvě branky, se Zlínem svedli Karlovarští opravdu tuhý boj. Útočník Ondřej Beránek se na zisku tří bodů podílel jednou trefou, když ve druhé třetině srovnal na 1:1 a zavelel tak k obratu.

Ondřeji, na začátek jste odehráli velmi vypjaté utkání plné osobních soubojů...
První zápas mají všechny týmy hodně, takže všichni do toho jdou naplno, chtějí získávat body hned od začátku, protože to je důležité. Jsme rádi, že jsme konečně první zápas vyhráli.

Řekli jste si něco v kabině po té ne příliš ideální první třetině?
Určitě. Ta první třetina od nás byla špatná, báli jsme se toho hokeje a byli nervózní. Druhá část byla lepší a ve třetí to jen gradovalo, ta od nás byla docela dobrá.

V čem byl Zlín nebezpečný?
Z protiútoků, měli rychlé přechody a podporovali je beci.

Vypadalo to, že Filip Novotný nastoupil do nové sezony ve velké formě. Jak moc je důležitý?
Každý tým potřebuje mít kvalitního gólmana a my ho máme. Jsme rádi, Filip nás výborně podržel. Máme i Bedýnku (Jana Bednáře) jako dvojku, takže máme kvalitní dvojici.

Příprava se výsledkově tolik nedařila, byla tedy o to větší motivace vlétnout do extraligy vítězně?
Přípravné zápasy jsme nehráli vždy v plné sestavě. Nějak se to kombinovalo, přišlo hodně nových kluků, takže se pořád zkoušely nějaké varianty. Na konci si to začalo sedat, už ty zápasy s ruskými týmy nebyly špatné. Teď jsme do toho chtěli vlétnout na 100 %, nic jiného nám ani nezbývalo.

Co říkáte na návštěvnost?
Jsme rádi za každého fanouška, hraje se úplně jinak, když celé mužstvo takto podporují. Za celou kabinu bych chtěl nesmírně poděkovat.

Související články