HC Energie Karlovy Vary

Začíná extraliga! Na úvod čeká Energii domácí bitva se Zlínem

Dočkali jsme se. Hokejisté karlovarské Energie vstupují do extraligového ročníku 2019/2020 už v pátek, kdy na svém ledě přivítají od 17:30 zlínské Berany. Dokáží energetici vykročit do nové sezony tou pravou bruslí?
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Tradiční účastník české nejvyšší hokejové soutěže se Energii postaví jako první. Zlín se v minulém ročníku probojoval až do předkola play-off, jenže tam vystavila moravskému celku stopku Mladá Boleslav. Ačkoliv Berani nedisponují největším rozpočtem v lize, sestavili konkurenceschopný tým, s nimž chtějí letos dosáhnout jasného cíle. „Rádi bychom se dostali konečně už do čtvrtfinále,“ nastínil plány generální manažer Martin Hosták. A do vyřazovací části by ševce měl dovést nový trenér - Antonín Stavjaňa.

Změny v kádru Zlína

Příchody:
Lukáš Buchta, Bedřich Köhler, Jan Dufek, Rickard Palmberg, Roman Szturc

Odchody:
Tomáš Štůrala, Tomáš Valenta, Nicolas Werbik, Jiří Karafiát, Edgars Kulda, Jan Václavek

V přípravě na letošní ročník odehrál celek z města Tomáše Bati sedm zápasů. Nejprve Berani přetlačili pražskou Slavii 3:2, poté však přišel výsledkový nezdar. Zlínští prohráli následující čtyři duely - dvakrát padli s Olomoucí, jednou s Přerovem a Kometou. Chuť si nakonec svěřenci Antonína Stavjani přeci jen na konci přípravy spravit stihli. Poslední dvě utkání vyšla Beranům na výbornou, porážku 2:6 schytala Dukla Trenčín a Zlínu se navíc povedla i odveta s velkým brněnským rivalem (3:2).

Z karlovarských řad

Energetici započnou svou extraligovou jízdu proti ševcům ze Zlína. Co od prvního kola čekají karlovarští hokejisté? „Náročný hokej. Už to není jak v přípravě, musíme do toho jít na plno a za vítězstvím,“ burcuje útočník Jakub Flek. „Ty první zápasy jsou vždy takové nervózní, hodně ubojované, všichni mají ještě mnoho sil. Je to spíše takové upracované,“ přidává svůj pohled kapitán Václav Skuhravý.

Karlovy Vary se s velkou pravděpodobností budou muset na úvod obejít bez jednoho zadáka. Ondřej Šafář nedohrál poslední přípravné utkání a dle slov asistenta trenéra Tomáše Marišky nebude v pátek k dispozici.

Dorazíte na úvodní extraligovou bitvu? Václav Skuhravý zve fanoušky za celou kabinu a doufá v hojnou návštěvnost. „Já bych si přál, aby přišla vyprodaná celá hala, aby přišlo co nejvíce lidí a podpořili nás. Tímto bych chtěl všechny pozvat,“ vzkazuje příznivcům kapitán.

Sestavy z předešlých zápasů

Zlín: Kašík - Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Nosek, Žižka, Ferenc - Kubiš, Fořt, Šlahař - Honejsek, Palmberg, Okál - Köhler, P. Sedláček, Szturc - Fryšara, Popelka, Dufek - J. Ondráček. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák "A", Kubka, Šafář, Eminger, Rulík – Rachůnek "A", Gríger, Flek – Koblasa, Raška, Beránek – Mikúš, Knotek, Kohout – Hlava, Skuhravý "C", Vondráček – Gorčík

Související články