HC Energie Karlovy Vary

Těžko se to kouše, říká po další jednogólové prohře Plutnar

Dobrý vstup do zápasu branku Energie nepřinesl, naopak Kometa své šance proměňovala. Obránce Michal Plutnar hodnotil prohru na ledě Komety, která má vzhledem k letos často opakujícímu se konečnému výsledku hořkou pachuť.

Michale, znovu porážka o jednu branku. Jak frustrující to je?
Je to těžké. My už jsme několikátý zápas po sobě prohráli o gól. Těžko se to kouše. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, jen škoda, že jsme nedali gól z té přesilovky, co jsme měli. Potom Kometa využila hned první přesilovku 5 na 3, vzápětí hned početní výhodu 5 na 4. Za stavu 0:2 se proti takovému týmu těžko hraje. Nám se povedlo dát kontaktní gól, chtěli jsme to urvat hned, ale Kometa nás potrestala a dala na 3:1. Měli jsme na konci šance, ale nic tam bohužel nespadlo.

Co se stalo v té pasáži, kdy padly hned čtyři rychlé góly? Bylo to vyloženě tím, že Kometa dostala přesilovky a využila je?
Já si nemyslím. Šli jsme na normální oslabení, snažil jsem se tam vyseknout brněnskému hráči puk, ale trefil jsem mu brusli. Padl, rozhodčí to pískl a šli jsme do tří. Proti takhle kvalitnímu mužstvu je to hrozně těžké bránit, potrestali to a to si myslím, že je napadlo.

Jak těžké je být v takový moment na trestné lavici?
Můžete jenom doufat. Můžete věřit svým spoluhráčům, že to ubrání a doufat, že to tak dopadne. Nic jiného nezbývá.

V závěru jste předvedl parádní gesto fair-play a odvolal jste faul soupeře…
Já jsem vyvážel puk, který mi uskočil a už jsem nemohl nic jiného, než se s tím pukem otočit zády. Škobrtnul jsem tam v nějaké rýze, takže by to bylo nefér.

Přemýšlel jste o tom, nebo to byla automatická reakce?
Ne, nepřemýšlel jsem o tom. Věděl jsem, že tam žádný kontakt nebyl a myslím si, že by to udělal každý.

Následně jste navíc hned vstřelili branku.
Možná se to trochu vrátilo, že kdybych to neodvolal, tak jsme možná ani ten druhý gól nedali, nevím. Jak říkám, snad by to udělal každý, když tam žádný faul nebyl.

Třikrát se proti vám blýskla elitní brněnská formace. Jak složité je bránit tyto rozdílové hráče?
My ty rozdílové hráče máme taky, ale bohužel se nám teď nedaří ty šance proměňovat. Do těch šancí se dostáváme, ale bohužel je nedokážeme proměnit a nejsme tak efektivní, jak bychom chtěli. Víme, že Kometa už poslední tři roky tuhle lajnu má a víme o ní, ale prostě je to těžké, dokáží potrestat jednu, dvě chybičky, které se tam objeví. Dneska to bylo zase.

Související články

Preview k zápasu | čt 9.12.2021

Venkovní sérii zahájí energetici v Brně