HC Energie Karlovy Vary

Trojice energetiků míří na Mistrovství světa, Kulich kapitánem

Karlovarská Energie bude mít hned trojí zastoupení na světovém šampionátu hráčů do 18 let, které začne již o tomto víkendu v Německu. V nominaci hlavního trenéra Jakuba Petra nechybí útočníci Robin Sapoušek, Dominik Rymon a také Jiří Kulich, který bude plnit roli kapitána týmu. Mezi necestujícími náhradníky navíc na šanci budou čekat i Filip Krajčík a Samuel Šmajda.

Energie tak bude mít trojici hráčů na osmnáctkovém mistrovství podruhé v řadě. Na loňském šampionátu karlovarský klub reprezentoval brankář Patrik Hamrla a také útočníci Dominik Rymon a Jiří Kulich, pro které tak bude letošní turnaj již druhou zkušeností se šampionátem do 18 let.

MS začíná v Německu již v sobotu 23. dubna. Češi se v základní skupině A v Landshutu utkají postupně s Německem, USA a Kanadou, přičemž do čtvrtfinále postupují ze skupiny všechny týmy.

Nominace osmnáctky na MS

Brankáři (3):
Jan Špunar (Olomouc), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Ondřej Bizoň (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci (7):
Matěj Prčík, Denis Puchala (oba Vítkovice), František Němec (Kometa Brno), Jakub Dvořák (Liberec), Tadeáš Tůma (TUTO Turku, Finsko), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci (13):
Ondřej Becher (Havířov), Matyáš Melovský (Vítkovice), Eduard Šalé (Kometa Brno), Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon (všichni Karlovy Vary), Lukáš Plos (Liberec), Marek Soukup (Plzeň), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Jan Gaspar (Södertälje, Švédsko), Šimon Slavíček (Flint, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL).

Necestující náhradníci:

Obránci:
Tomáš Hebek (Pardubice), Filip Krajčík (Karlovy Vary).

Útočníci:
Samuel Šmajda (Karlovy Vary), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav).

Zápasy Česka na MS

Sobota 23.04. 15:30 Česko - Německo
Neděle 24.04. 15:30 USA - Česko
Úterý 26.04. 15:30 Kanada - Česko

Nominace Česka na MS do 18 let