HC Energie Karlovy Vary

U16 bojuje o Extraligu dorostu!

Hráči karlovarské U16ky si zahrají v kvalifikaci o účast v extralize dorostu. Do nejvyšší soutěže sice postoupit kvůli účasti A-týmu dorostu v nejvyšší soutěže nemohou, i tak je to pro svěřence Adama Sýkory parádní úspěch.

Tři kola před koncem nadstavbové skupiny Ligy dorostu už měli hráči U16ky jistotu toho, že si v příští sezoně zahrají druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž. Energetici se ale nezastavili, svou skupinu před druhým týmem Ústí nad Labem těsně vyhráli a nyní je čeká šest náročných utkání v kvalifikaci do extraligu dorostu.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, do nejvyšší soutěže postoupit nemohou, další zkušenosti z těžkých zápasů jim ale pomohou v jejich hokejovém rozvoji.

Mužstvo vstoupilo do sezony pod vedením Václava Skuhravého, ten byl ale v průběhu ročníku převelen ke karlovarskému A-týmu. Dobře rozjetou práci pak ke zdárnému konci dotáhl Adam Sýkora, do té doby asistent u varské juniorky.

Čtyři účastníci se utkají dvakrát každý s každým, a to během pouhých dvou týdnů. Čeká je tak velmi náročný program, který obnáší zápasy ve středu, pátek i neděli.

Zásadní informace se týkají dalších možných postupů karlovarského béčka a také Poláků. Energie může jít do baráže, ale i kdyby se v ní umístila na prvních dvou příčkách, tak do extraligy nepostoupí. Jeden klub v ní totiž pochopitelně nemůže mít A-tým i B-tým. V tom případě by postup (respektive udržení) připadl třetímu celku baráže.

Zato polská reprezentace je zcela plnohodnotným účastníkem soutěže i následných bojů, a tak může postoupit do české extraligy. Všechny své zápasy hraje na ledě soupeřů, pro které to tedy nepředstavuje vůbec žádné komplikace. Toto bude platit i v kvalifikační skupině, kdy tedy Poláci dvakrát navštíví západočeské Vary, východočeský Náchod i Třebíč na Vysočině.

Rozpis skupiny o postup do baráže

16.3.22, 18:15 HC Energie Karlovy Vary "B" – Polsko U16
18.3.22, 17:15 HC Energie Karlovy Vary "B" – SK Horácká Slavia Třebíč
20.3.22, 18:00 HC Náchod – HC Energie Karlovy Vary "B"
23.3.22 Polsko U16 – HC Energie Karlovy Vary "B" (v K. Varech)
25.3.22 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Energie Karlovy Vary "B
27.3.22 HC Energie Karlovy Vary "B" – HC Náchod