HC Energie Karlovy Vary

Ubojovali jsme to! Play-out nemá s hokejem nic společného, shodují se Beránek s Grígerem

Energie má za sebou první zápas v play-out. Ačkoli vedení se ujali hosté, skóre srovnal Ondřej Beránek, kterému asistoval i Dávid Gríger. Vyrovnávací gól energetiky nakonec nakopl k důležité tříbodové výhře, kterou zhodnotili právě oba útočníci.

Ondro, dnešní výhra vám dala náskok šesti bodů na Chomutov, přinese to do dalších zápasů větší klid?
Beránek: To úplně nevím, lhal bych. Je to strašný boj. Nemá to moc společného s hokejem, je to spíš válka a hodně umlácený hokej. Vyhráli jsme, tak snad to bude z naší strany lepší.

Do první třetiny nenastoupili týmy aktivně, spíše s velkou opatrností...
Gríger: Všichni víme, o co jde. Jsou to utkání, ve kterých nikdo nechce udělat chybu. Jak jsme mohli vidět v tomto zápase, jde o jeden gól. Bojovnější tým uspěje. Chválabohu, že jsme utkání ubojovali my, jeden za druhého. Vzali jsme si tři body, což je super.



Ve třetí periodě šlo jasně znát, že utkání chcete dovést do vítězného konce...
Beránek: Našim cílem byly tři body, to se nám povedlo. Jsme za to nesmírně rádi. Nyní nás čekají Pardubice a do tohoto zápasu půjdeme s pokorou a s cílem zisku dalších bodů.

Podpora od fanoušků je tu pořád, nepanoval ve vás trošku strach, že budou naštvaní za výkony a v play-out vás podporovat nebudou?
Gríger: Děláme, co můžeme. Bojujeme v každém zápase, jako kdyby byl náš poslední. Samozřejmě jim patří poděkování za podporu. Přišli ve velkém počtu. Jsou našim dalším hráčem na ledě, který nám v zápasech pomáhá a povzbuzuje nás.

Po zranění se zdá, že se vaše forma poněkud zvedla, zejména pak po zkušenosti s reprezentací. Jak to vidíte vy?
Beránek: Na tuhle otázku zřejmě nedokážu odpovědět. Svůj názor musí říct trenéři. Opravdu nevím.

Sledujete zápasy i v první lize nebo se soustředíte jen na vlastní utkání?
Gríger: Soustředíme se hlavně na sebe. Nedíváme se, co se děje okolo. S čistou hlavou a na sto procent, navíc chceme v každém zápase uspět jako tým. Společně si jdeme za jedním cílem, který jsme si dali. Čeká nás další těžký zápas, ve kterém chceme uspět a bude se nám zase o něco lépe dýchat.

Připouštíte si variantu s baráží?
Beránek: Chceme se jí vyvarovat a vůbec na takové věci nemyslet. Pokud to takto půjde dál, tak se na konci můžeme radovat.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | po 11.3.2019

Play-out začíná, na úvod přijíždí Chomutov