HC Energie Karlovy Vary

Udělat derby doma? Skvělé, raduje se Havlín. Hezčí gól ještě nevstřelil

Více jak pět tisíc diváků v pátek sledovalo vítězné derby v KV Areně. Energetici se gólově radovali hned třikrát a prodloužili svou domácí sérii výher. Krásnou brankou se prosadil o obránce Tomáš Havlín, sporadický střelec, který ale tentokrát přispěl k výhře značnou měrou. Celý tým je samozřejmě šťastný nejen za výhru, ale i za možnost přispět v akci O kapku lepší hokej.

Tomáši, letos čtvrté derby a konečně to vyšlo...
Derby doma před plnou halou, takže je skvělé nejen pro nás ale i pro fanoušky a věřím, že se na té vítězné vlně udržíme i na ten nedělní zápas, který je pro nás stejně důležitý.

Co říkáte na vaši vítěznou sérii? Doma se najednou začalo dařit.
Na začátku to bylo spíše opačné, moc se nám tu nedařilo. Jsme rádi, že jsme to otočili, že se nám doma daří, to je vždycky důležité. Pomáhá to na sebevědomí i v těch venkovních zápasech.

Všechny vaše formace jsou vyrovnané, skórovat může prakticky každý.
Je to jedině dobře. Tohle vyhrává ta těžká utkání, kdy si soupeři hlídají první lajny. Je jedině dobře, že máme sílu roztaženou do všech lajn a může dát gól jakákoli pětka.

Jak hodnotíte svůj výkon, dal jste někdy hezčí gól?
Jestli to je můj nejhezčí gól? Těžko říct, těch gólů moc nedávám, možná bych si je měl pamatovat líp. Já jsem rád, že se nám podařilo trefit, to je pak jedno, kdo ten gól dá. Důležité jsou týmové body, do tabulky máme tři, je to jedině dobře.

Jak náročný zápas to byl? Vypadalo to, že jste si se soupeřem nic nedarovali.
S Plzní jsou to vždycky vyrovnané zápasy, je to derby, je to vyhecované, to tomu dává ještě větší náboj. Obzvlášť teď, když se blíží konec sezony a tabulka je vyrovnaná, zápasy jsou hodně blízko k těm playoffovým.

Plná hala, gól, hráč utkání. Sedlo si všechno perfektně?
Úplně olympijsky jsem se tedy necítil. Jsem rád, že to dobře dopadlo. Jak říkám, důležité jsou body do tabulky, že se nám teď začalo dařit, hlavně doma před fanoušky. Je to skvělé, udělat doma derby před plnou halou.

Probíhalo to podobně jako se Spartou. Nebáli jste se, že by mohl přijít obrat ve třetí třetině?
To určitě ne. Hodili jsme to za hlavu, museli jsme, protože na Spartě se nám to prostě nevyvedlo ten závěr. Šli jsme do toho s čistou hlavou, jedině dobře, takové těžké závěry nám pomáhají. Je dobře, že jsme to uhráli.

Co říkáte na akci O kapku lepší hokej? Jaké je to pro vás v kabině?
Hodně oranžové. Myslím, že to je skvělé zpestření, i ten nápad, že my jako sportovci můžeme organizovaným způsobem pomoct. Myšlenka je to skvělá, už se to koná několik let, takže je to příjemné. Jsme rádi, že můžeme pomoct.

Zapojili jste se nějak speciálně v kabině, nějakou sbírkou?
Máme týmovou sbírku, máme kasičku v kabině, každý tam přispíváme plus i tou oranžovou barvou. Je to dobrá myšlenka, jak na akci upozornit i diváky. Pro lidi, pro veřejnost, aby mohli také nějaké způsobem přispět na dobrou věc.

Související články