HC Energie Karlovy Vary

Poslední derby základní části je tu, přijíždí Plzeň!

Po neúspěšné dohrávce na ledě pražské Sparty se energetici vrací zpátky domů. Jejich soupeřem bude ten největší možný rival – plzeňská Škoda! Ta ovládla všechny tři předchozí derby a Energie jí má rozhodně co vracet. Poslední západočeské derby základní části startuje v 17:30. Přijďte karlovarské hráče podpořit a vytvořit jim další parádní atmosféru.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Plzeň aktuálně okupuje sedmou příčku tabulky. Na čtvrtý Třinec ztrácí pouhých šest bodů, jistě tedy ještě zabojuje o elitní čtyřku, jenž zaručuje čtvrtfinále play off. Po výměně trenérů v úvodu sezóny předvádí Škoda konzistentní výkony. Vyrovnanou má bilanci domácích i venkovních zápasů, v obou minitabulkách jí patří osmé místo. Poslední utkání sehráli svěřenci trenéra Kořínka v neděli, když na svém ledě porazili pražskou Spartu 4:3 po samostatných nájezdech. Jednalo se o jejich vůbec první vítězství v této speciální dovednosti v sezoně a po dvou letech vůbec.

Vedení Plzně bylo před koncem přestupního období velmi aktivní. Výměnou za obránce Lukáše Kaňáka přišel z Třince jiný zadák Jan Jaroměřský, který se svým pojetím hry může Škodovce velmi vyplatit. Útočné řady pak doplnil zkušený Antonín Honejsek ze Zlína. To ale nebyla jediná změna v ofenzivě. K výměně totiž došlo s Mladou Boleslaví. Do bruslařského klubu odešel z Plzně centr Sebastian Malát, opačným směrem zamířil jednadvacetiletý útočník Martin Beránek. Dá se očekávat, že všechny posily již zasáhnou do pátečního západočeského derby.

Nejproduktivnějším hráčem pátečního soupeře je centr elitního útoku Petr Kodýtek (15+19), jenž je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. O pět bodů méně má na kontě finský útočník Aleksi Rekonen (10+19). Sedmadvacet bodů nasbíral obránce Petr Zámorský (7+20), který je aktuálně nejproduktivnějším obráncem celé soutěže. Na ledě stráví v průměru skoro osmadvacet minut a je nejvytíženějším mužem Škodovky. V plzeňském brankovišti je letos situace velmi vyrovnaná a oba brankáři se pravidelně střídají. O čtyři starty více má aktuálně na kontě zkušenější Miroslav Svoboda, jehož úspěšnost zákroků je 92,31%.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

HC Plzeň: Svoboda – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Skok, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Malát, Adamec.

Z TÁBORA ENERGIE

Energetikům přerušila vítěznou sérii v úterní dohrávce pražská Sparta. Ještě po čtyřiceti minutách drželi svěřenci trenéra Bruka vedení 3:2. Ve třetím dějství ale ukázal soupeř svou aktuální formu a sílu. Nasázel čtyři branky a utkání otočil ve svůj prospěch. Víc než ztráta vedení ale možná bolí ztráta dalšího obránce. Po zákroku sparťanského Ostapa Safina odstoupil ze zápasu obránce Tomáš Bartejs. Pozdější vyšetření bohužel potvrdilo zranění v horní polovině těla a karlovarský obránce bude scházet několik týdnů.

Parádní střeleckou formou naopak oplývá Martin Kohout. Osmadvacetiletý útočník vstřelil v posledních třech duelech úctyhodných pět branek a po návratu do sestavy podává velmi dobré výkony. S ním se zvedá celý čtvrtý útok, který patří aktuálně k těm vůbec nejproduktivnějším. Prosadí se i v pátečním západočeském derby?

I karlovarští využili konec přestupního okna a dopsali na soupisku brankáře partnerského Sokolova Martina Michajlova. Osmadvacetiletý brankář má do konce sezóny vyřízené střídavé starty a může v případě potřeby nastoupit.

Na střídačce bude v pátek chybět klubová ikona Václav Skuhravý. Ten totiž končí v roli asistenta trenéra a přesouvá se do klubového managementu. Stane se konzultantem generální manažerky. Klubové vedení věří, že pomůže především svými zkušenostmi a znalostmi k posunu v řízení klubu, v práci na nových projektech, které klub čekají v rámci přípravy nové sezóny a koncepce klubu.

Na co se ještě můžete těšit?

Čestné buly generální manažerky

Poslední letošní derby s Plzní odstartuje slavnostně. Čestné buly před začátkem utkání totiž vhodí nová generální manažerka klubu Zdenka Macháčková Šimánková.

S Evropákem o 20.000 Kč!

V rámci páteční #westderby si můžete s naším partnerem - restaurací Ventura Pub - Evropák - zasoutěžit o 20.000 Kč! Stačí chytit jeden z létajících talířů, které budou vhozeny mezi diváky v hledišti a poté prokázat svůj um při střelbě na branku.

Související články