HC Energie Karlovy Vary

Úderná letka bude kompletní, v Energii pokračuje i Tomáš Vondráček!

Nepřekvapili bojovností, zaujali ale bodovou produkcí. Řeč je o zřejmě nejlepší extraligové čtvrté formaci Koblasa – Skuhravý – Vondráček. Poté, co první dva jmenovaní prodloužili smlouvy se západočeským klubem už v minulých týdnech, zkompletuje obávaný útok i Tomáš Vondráček, který bude oblékat dres s éčkem na hrudi i v nadcházející sezoně. V Karlových Varech se Vondráček domluvil na prodloužení spolupráce o jeden rok.

„Tomáš nám po příchodu z Pardubic perfektně zapadl do systému hry, jeho vazba s Petrem Koblasou a Václavem Skuhravým perfektně fungovala. Jsme proto moc rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci. Poté, co se nám rozpadl první útok, je dobrou zprávou, že nám zůstane pohromadě tato úderná formace,“ řekl k Vondráčkově nové smlouvě hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Tomáš Vondráček
útočník
Z 46
G 12
A 7
B 19

Setrvání na západě Čech si pochvaluje i sám dvojnásobný extraligový šampión a majitel čtyř medailí z nejvyšší české soutěže s brněnskou Kometou. „Jsem velice rád, že jsem se s vedením Karlových Varů dohodl na dalším pokračování. Věřím, že v nové sezoně navážeme na letošní dobře rozehraný a bohužel předčasně ukončený ročník,“ vyhlíží úspěšný rok, který pro energetiky začne už v pondělí 4. května, kdy zahájí letní přípravu.

Devětadvacetiletý útočník přišel do Karlových Varů před rokem na hostování z Pardubic a v dresu Energie prožil vůbec druhou nejlepší extraligovou sezonu, když v 46 utkáních posbíral 19 bodů (12+7). Jak už bylo zmíněno, dařilo se mu především ve formaci s Petrem Koblasou a Václavem Skuhravým, která ačkoliv chodila na led často až jako čtvrtá v pořadí, dokázala nejednou rozhodnout utkání. Vondráček byl společně s Václavem Skuhravým také první volbou trenéra Pešouta při hře v oslabení mezi útočníky.

Vondráček tak bude moci v Karlových Varech v letošní sezoně dosáhnout na metu 400 extraligových utkání, k této hodnotě mu nyní chybí 27 zápasů. Chybtět by však měl Energii v úvodním kole nové extraligové sezony proti Mladé Boleslavi, protože po rozhodnutí disciplinární komise dostal dodatečný trest a pozastavení činnosti na jedno utkání za faul na Oscara Eklunda v prvním zápase předkola proti Hradci Králové.

Statistiky Tomáše Vondráčka