HC Energie Karlovy Vary

Ukázal se charakter týmu, říká po President Cupu Andrys

Karlovarští dorostenci pod taktovkou Tomáše Andryse slavili velký úspěch, když v neděli otočili finálové klání s Rigou. Ve skupině se energetikům podařilo vyhrát tři ze čtyř zápasů, nestačili pouze na Oceláře. „Zápasově jsme měli vynikající skupinu. A co se týká přípravy do sezony, tak nic lepšího jsme si nemohli přát," zhodnotil President Cup hlavní kouč dorostenců Tomáš Andrys.

Tomáši, vyhráli jste President Cup, jak si ceníte předsezonního úspěchu?
Je to prestižní turnaj a jsme rádi, že jsme vyhráli. Bylo to trochu neočekávané, ale potvrdila se nám týmovost, která nám začala už během letní přípravy. Nesla se přes soustředění na Božím Daru, i když nám do přípravy na ledě zbývají dva týdny. Myslím si, že turnaj jsme odehráli poměrně slušně. Samozřejmě byla spousta věcí, na kterých musíme ještě zapracovat.

Měli jste opravdu těžkou skupinu, nakonec jste brali tři výhry ze čtyři zápasů...
Ano, nepovedlo se nám utkání s Třincem ve skupině. Nepodařilo se nám vstřelit gól, třinecký gólman zavřel bránu a my jsme se do zápasu nemohli po celou dobu dostat. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Na druhou stranu se nám podařilo utkání s Hradcem a klíčový duel s Davosem. Dotáhli jsme také zápas se Salzburgem. Zápasově jsme měli vynikající skupinu. A co se týká přípravy do sezony, tak nic lepšího jsme si nemohli přát.

Co vám turnaj ukázal kromě herní stránky?
Číslo jedna je charakter týmu. Myslím, že kluci spolu měli zábavu. Nejen na ledě, ale i mimo něj. Buduje se tu dobrá parta. Doufám, že se to přenese do sezony a bude se to postupně ještě zlepšovat i na ledě.

A co po individuální stránce?
Nikdo se nedá individuálně vypíchnout. Někdo mě v zápase šance, ale nedokázal je proměnit. Což se třeba podařilo Vojtovi Čihařovi, za což jsme samozřejmě moc rádi. Bude další turnaj a další zápasy, ve kterých se bude dařit možná někomu jinému. Myslím si, že by Vojta bez spoluhráčů dát góly nemohl.

Jak turnaj probíhal organizačně?
Měli jsme vynikající ubytování na Javorovém. Turnaj fungoval bez problémů, organizačně byl velmi kvalitní jako každý rok. Jsme rádi, že tam můžeme jezdit a pokud budeme pozváni, tak rádi pojedeme i příští rok.

Turnaj jste sice vyhráli, ale podstatné je, jak to bude vypadat v sezoně, souhlasíte?
Ano, jednoznačně. Pořád je to příprava směrem k sezoně. Je pěkné vyhrát turnaje, navíc pokud se jedná o tak prestižní turnaj. Hlavní je sezona a pro hráče je důležité, aby postupně navyšovali svou výkonnost během celé sezony, čímž se budou dále připravovat směrem k juniorce a doufejme, že i do dospělého hokeje.

Díky za rozhovor!