HC Energie Karlovy Vary

Vánoční derby! Sváteční klid naruší rival z Plzně

Vánoce, svátky klidu. Hokejoví fanoušci si tak pod stromeček nemohli přát nic lepšího, než první domácí západočeské derby! Zápas, který pravděpodobně uvidí vyprodaná KV Arena, začíná ve svátečních 15:30 a v prodeji zbývají poslední jednotky vstupenek.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

POMÁHEJ NA VLNÁCH

Charitativní projekt na pomoc Vojtovi, Matějovi, Jindrovi a Martinovi pokračuje. I nadále tak můžete přispívat na transparentní účet. Více informací v tomto článku.

Doprovodný program

I během úterního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

Obě přestávky středečního utkání budou patřit společnosti Jerus, která je zároveň partnerem utkání. O té první budeme soutěžit v nájezdech s naším maskotem, ve druhé pak můžete zkusit své štěstí v hudebním kvízu.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Z kabiny domácích

Plni odhodlání a povzbuzeni výhrou odjeli energetici už ve čtvrtek před Vánoci směr Olomouc, kvůli tragickým událostem z téhož dne ale bylo celé předvánoční kolo odloženo. Karlovarští hokejisté tak na Hané pouze odtrénovali a vyrazili zpět na západ. Předtím však v prvním utkání po reprepauze uspěli, když proti brněnské Kometě vybojovali výhru v prodloužení. Do sestavy se po dlouhé době vrátil obránce Tomáš Bartejs, naopak kvůli zranění v tréninku chyběl a bude delší dobu chybět Ondřej Dlapa. Otazník je nad startem Ondřeje Procházky, který poslední utkání nedohrál. V pondělí byl však zapojen v tréninku, jeho nasazení tak není vyloučené.

Energetici každopádně předvedli kvalitní výkon a především nedopustili hrát soupeři jeho styl hry a řídili se dle svého, což bylo velmi důležité. Zlepšení taktéž přišlo v přesilových hrách, ty energetici využili hned dvě, také se jim během reprepauzy při tréninku dost věnovali. O góly se postarali nejproduktivnější Gríger, který přidal i asistenci, stejně tak Procházka, který to zvládl za jedno třetinu, tři kanadské body pak zaznamenal Vít Jiskra.

Vzájemná utkání

Poslední derby se energetikům daří a pokud bychom započítali i přípravná utkání, energetici drží sérii čtyř výher. Když vynecháme letní zápasy, poslední vzájemné střetnutí loňské sezony energetici na domácím ledě vyhráli 3:1, úvodní zápas letošní sezony pak zase na venkovním ledě 3:2 po prodloužení.

Z tábora hostů

Plzeňská forma má vzestupnou tendenci, v posledních zápasech se jim daří na domácím i hostujícím ledě. Během pěti zápasů prohráli Plzeňští pouze doma s Libercem, ale zaznamenali výhry v Hradci a Litvínově a také doma s Třincem a Mladou Boleslaví. V tabulce se tak Západočeši bodově dotáhli na Energii a druhý vánoční svátek nás čeká tuhý boj.

Velkým trápením plzeňského celku jsou přesilové hry, úspěšnost lehce nad 14 % je řadí na předposlední místo. Na druhou stranu velikou oporu zase mají plzeňští v brankovišti, Dominik Pavlát a Samuel Hlavaj válí a oba si drží úspěšnost kolem 92 %. Rovnoměrné vytížení je tak oba dostalo do formy a není vůbec jisté, kdo se v úterý na ledě ukáže.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„Náš soupeř v poslední době prokázal zlepšenou výkonnost, dokázal doma doma porazit Třinec, vyhrál v Litvínově," hodnotí soupeře na úvod trenér Eismann. „Myslím ale, že i my jsme v utkání s Kometou prokázali zlepšení našeho výkonu," dodal asistent trenéra Bruka na stranu karlovarského týmu. „Očekáváme vyprodaný stadion, derby se vším všudy a maximálně se vynasnažíme, abychom ve vánočním čase dali fanouškům dárek, který si všichni přejeme," dodal Eismann na závěr.