HC Energie Karlovy Vary

Výborný týmový výkon, těší Hladonika. Co mu dala maminka po výhře?

Tým Energie si vyšlápl na Třinec. První početní výhodu v sezóně svou střelou využil a skóre zápasu otevřel Jan Hladonik. „Speciální týmy prostě rozhodují. Nám se to nedařilo, ale hodně se tomu věnujeme. Klobouk dolů před kluky, co předvedli v oslabení. Jsme rádi, že jsme si pomohli i přesilovou hrou," usmívá se úspěšný střelec.

Honzo, výhra v Třinci. Tady nevyhráváte moc často. Jak sladký je to pocit?
Určitě jsme rádi za první tři body. Oceláři mají každý rok výborný tým a hrají nahoře. My jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Zisk prvních tří bodů nás moc těší.

Třinec s Vámi doma bodoval desetkrát v řadě, nyní tato série končí...
Na sebevědomí je to jistě dobré. Tyto série jsou však spíše pro média a fanoušky. Hráči to takto nevnímají. Pro nás je důležité, že jsme výborným týmovým výkonem získali první body.

Jak moc důležitý zisk těchto bodů je? Byl nějaký tlak na tým po těch dvou porážkách?
Myslím si, že tlak tam nijak velký nebyl. Prohráli jsme první dva zápasy a řekli jsme si, že se nic neděje a sezóna je dlouhá. Do Třince jsme jeli s tím, že si jedeme pro body, a to se nám povedlo.

Jak moc výhra bolela? Měli jste hodně zblokovaných střel...
Kluci perfektně ubránili oslabení. Vyléhali to tam a žrali puk. Je to ukázka toho, že když hrajeme jako jeden tým, tak to přinese body. A to jak si tam Čéče (Jiří Černoch) v posledních sekundách lehl do střely, klobouk dolů.

Co se tak honí hlavou, když jdete minutu a půl před koncem do oslabení šest na čtyři, power play a navíc v Třinci?
Myslím si, že jsme dnes byli hodně silní v hlavách a chtěli jsme to prostě urvat. To se nám povedlo. Samozřejmě, že to nebylo příjemné, ale zvládli jsme to.

Potěšující je jistě i to, že v tomto zápase jste ubránili na sto procent všechna oslabení a naopak jste dali gól v přesilové hře. To se vám v těch předchozích dvou utkáních moc nedařilo...
Speciální týmy prostě rozhodují. Nám se to nedařilo, ale hodně se tomu věnujeme. Klobouk dolů před kluky, co předvedli v oslabení. Jsme rádi, že jsme si pomohli i přesilovou hrou.

Ve Varech jsi už třetí rok, vypsali jste s Davidem Kofroněm nějakou prémii?
Něco mě to bude stát (úsměv). Velice rád to do kabiny dám, protože ty tři body za to stojí.

Kromě bodů si domů povezete i buchty od tvé maminky. Jak se na ně těšíš?
Já na to úplně nejsem (smích). Jednu si určitě dám, ale hlavně si pochutnají kluci a náš skvělý řidič.

Děkuji za rozhovor.

Související články