HC Energie Karlovy Vary

Energie míří na led úřadujícího mistra z Třince

Náročný start sezóny pokračuje. Již v pátek se energetici představí na ledě Třince. Úřadující mistr v letošní sezóně ještě nezvítězil, podaří se mu to v pátek? Nebo se z prvních bodů zaradují svěřenci trenéra Bruka? Utkání začíná v 17:00.
Kde utkání sledovat: Online přenos

Nová třinecká éra

V organizaci Ocelářů začíná nová éra. Klub po šesti letech v pozici trenéra opustil Václav Varaďa. Bývalý zarputilý útočník dělal jeden rok asistenta a v pěti sezonách byl hlavním koučem. A jeho úspěchy? Tři zlaté medaile, dvě stříbrné a jednou se soutěž nedohrála. Úctyhodná bilance, kterou se už možná nikomu nepodaří zopakovat.

Vedení Ocelářů si náhradu vyhlédlo v nedaleké Olomouci. Novým hlavním trenérem je zkušený Zdeněk Moták, jeho asistentem pak Vladimír Országh. Nové trenérské duo muselo řešit také posílení kádru. Ten totiž, po mistrovské sezoně, opustili klíčoví obránci. Tomáš Kundrátek posílil Brno a David Musil se přesunul do Pardubic, kde si zahraje se svým bratrem. Rozpadla se tak obranná dvojice, která zářila především v posledním play off, když neinkasovala při hře pět na pět jediný gól. I v útoku ale došlo ke změnám. Na soupisce Ocelářů už nenajdeme bratry Kovařčíkovy, kteří se spolu vydali na finské angažmá. Odešel také zkušený Martin Bakoš a samozřejmě David Kofroň, jenž posílil karlovarskou Energii.

I mezi posilami ale figurují velice kvalitní hráči. Do obrany zlákali Oceláři zkušeného reprezentačního obránce Jakuba Jeřábka. Společně s ním dorazil lotyšský reprezentant Kärlis Čukste. Od tohoto teprve pětadvacetiletého obránce si v Třinci hodně slibují. Útočné řady pak doplnili Daniel Voženílek z Českých Budějovic a Libor Hudáček z Dinama Minsk.

Po odehraných dvou kolech mají třinečtí hokejisté jediný bod. V prvním kole podlehli na svém ledě českobudějovickému Motoru 0:2. V tomto utkání si doslova vylámali zuby na brankáři Hrachovinovi, který kryl všech 44 střeleckých pokusů. V rámci druhého kola jeli Oceláři do Pardubic. V divácky atraktivním duelu prohráli 3:4 po prodloužení. V obou dvou utkáních chyběl třineckým trenérům ze zdravotních důvodů kapitán Petr Vrána. Nastoupí už v pátek proti Energii?

Sestavy z předchozího utkání

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Lyszczarczyk, Svačina.

Z kabiny Energie

Energetici mají za sebou dvě utkání, na zisk prvního bodu ale stále čekají. Po vysoké porážce v Brně prohráli také v neděli, kdy na domácím ledě podlehli hradeckému Mountfieldu těsně 2:3. V zápase ale nebyli horším mužstvem. Svého soupeře dokonce přestříleli. Rozhodla však produktivita, která v úvodu sezony Energii hodně sráží. Šance byly v Brně i s Hradcem, zatím se je ale nedaří proměňovat. Zlomí se to v Třinci?

Zlepšit přesilové hry, produktivitu a probudit první útok. To jsou hlavní úkoly pro realizační tým Energie. Elitní karlovarský útok se zatím trápí. Po odchodu Jakuba Fleka trenéři ještě nenašel ideální složení. V prvním utkání hrál na křídle elitní letky kapitán Vondráček, v průběhu zápasu to zkoušel mladý Sapoušek a proti Mountfieldu zase Hladonik. Podaří se trenérům doplnit klíčový útok ze stávajících hráčů? Nebo se v Karlových Varech dočkají útočné posily?

Související články