HC Energie Karlovy Vary

Výhra nad Hradcem může poslat Energii do předkola. Buďte u toho!

Poprvé od roku 2011 a teprve podruhé v historii KV Areny je Energie jednou a půl bruslí v předkole play-off! Naprostou jistotu umístění v desítce si mohou Karlovarští vybojovat už tento pátek, kdy se na západě Čech představí aktuálně sedmý Mountfield. Neváhejte a v 17:30 buďte na svých místech, potřebujeme vás a naše zelenobílé peklo!

Prokletí play-out je po devíti letech téměř zlomeno, Energie si čtyři kola před koncem drží se 68 body devátou příčku a jedenácté Vítkovice aktuálně ztrácí devět bodů. Postupová matematika je tedy velice jednoduchá a příznivá - tři body proti Hradci společně s bodovou ztrátou Vítkovic zajistí Karlovým Varům předkolo už celá tři kola před koncem základní části.

Vstupenky

Lístky jsou stále k dostání na serveru Ticketportal.

Když půjdeme trochu více do hloubky, Západočechům vlastně stačí vybojovat více bodů v pátečním kole než Litvínov a Vítkovice. V takovém případě by totiž Ostravané nemohli Energii bodově dorovnat a při hodně divokém sledu výsledků by ani případná minitabulka více týmů Energii o předkolo již nemohla připravit..

Poslední ochutnávka vyřazovacích bojů přišla v sezoně 2010/11, kdy Západočeši ve druhém ročníku po titulu dosáhli díky 71 bodům na desátou příčku s pouze tříbodovým náskokem na brněnskou Kometu. Se čtyřiceti body se o trofej nejproduktivnějšího energetika podělili Petr Kumstát a Lukáš Pech, třetí příčku obsadil Václav Skuhravý, který je spolu s Martinem Rohanem ze současného kádru jediným pamětníkem tohoto úspěchu. Bodování obránců pak ovládl dvacetibodový David Nosek, mezi třemi tyčemi zase kouzlil s takřka 92% úspěšností zákroků Lukáš Mensator.

Letos jsou ovšem zelenobílí ve všech těchto ohledech lepší - nejproduktivnější energetik Tomáš Rachůnek již překonal magickou padesátibodovou hranici, Petr Šenkeřík má na Noska náskok pěti bodů a Filip Novotný zase překonává karlovarskou brankářskou legendu o půl procenta.

Ostatně celému týmu se daří vůbec nejlépe od mistrovské sezony 2008/09 a vy můžete být u definitivního zajištění předkola. Lístky jsou stále k dostání zde. Vhazujeme v pátek 28. února v 17:30.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 28.2.2020

Martin Kohout: Mám radost, že jsme postoupili!