HC Energie Karlovy Vary

Václav Skuhravý: Celou sezónu jsme měli jeden cíl a ten se nám splnil

Dvakrát doháněli energetici náskok soupeře, následně o svůj přišli. V bitvě o předkolo na rozhodnutí nestačilo základních šedesát minut, rozuzlení přinesly až nájezdy. Ty rozhodl hned v první sérii kapitán karlovarského áčka Václav Skuhravý. Po prohře Vítkovic také v nájezdech si západočeský celek zajistil již tři kola před koncem základní části účast ve vyřazovacích bojích.

Po sérii tří proher se začali energetici propadávat tabulkou až na deváté místo. Oddřená sezona mohla přijít vniveč, protože karlovarskému týmu hrozilo, že by jej mohli předběhnout Vítkovice a do vyřazovacích bojů by po devíti letech znovu nenakoukl. Bojovností celého týmu, ale nakonec dva body stačily a v Karlových Varech se v letošním ročníku play-off hrát bude. „Jsme za to rádi, hlavně kvůli fanouškům. Dlouho jsme tady play-off ani předkolo nehráli, a tak jsme měli celou sezónu jediný cíl, který se nám dnes splnil,“ říká po bitvě s Hradcem kapitán Skuhravý.

Skuhravý kvůli zranění nezasáhl do předchozích dvou zápasů, chyběl také Filip Novotný. „Nevím jestli můj návrat nějak pomohl. Dnes jsme ale hráli v první a třetí třetině dobrý hokej. Sice jsme tam dostali hloupé góly, ale hokej to byl hezký z obou stran. Určitě to byla zasloužená remíza, ty nájezdy jsou pak loterie, komu to vyjde lépe,“ zhodnotila ikona klubu.

Dvě třetiny aktivně bojoval, třetí vynechal, pak naskočil na nejdůležitější vhazování v prodloužení. Šestnáct sekund do sirény a energetici hráli v oslabení, i přes zdravotní potíže ale dokázal kapitán Karlových Varů buly vybojovat a následně již v první sérii rozhodl nájezdy. Po zápase se novinářům svěřil Marek Mazanec, že Skuhravého nájezdové zakončení čekal. „Asi to čekal, protože jsem jel pouze rovně a sotva jsem tam dojel. Počkal jsem si, až udělá nějaký pohyb a vystřelil jsem. Měl jsem nějaká místa, kam jsem mířil,“ prozradil Skuhravý.

Závažnost zranění karlovarská legenda rozebírat nechtěla, každopádně se značně zasloužila o zajištění předkola. „Tohle bych nechtěl komentovat. Byli jsme s trenéry od třetí třetiny domluveni, že to takto dohrajeme,“ objasnil situaci kapitán.

Velká pochvala patří i karlovarským fanouškům, kteří dokázali vytvořit parádní atmosféru nejen při utkání proti Hradci Králové. Dlouhodobou podporu ocenil i Václav Skuhravý: „V posledních letech to bylo bez play-off, letos si to ale zasloužili hlavně ti fanoušci, kteří stále chodí a podporují nás všechny sezóny,“ zakončil kapitán.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 28.2.2020

Martin Kohout: Mám radost, že jsme postoupili!