HC Energie Karlovy Vary

Martin Kohout: Mám radost, že jsme postoupili!

Jednou z klíčových postav zápasu proti Hradci Králové, byl i útočník Martin Kohout. Ten přihrával Vojtěchu Polákovi na vyrovnávací branku, a následně se sám prosadil ve druhé třetině, kdy zvýšil stav na 3:2. O vedení však Energie přišla, a tak se rozhodovalo v nájezdech.

Martine, gratulace k postupu do předkola! Ukončili jste tím zároveň sérii tří proher, jaké jsou pocity?
Pocity jsou skvělé, protože jsme po deseti letech udělali konečně nějaký výsledek, a to že jsme postoupili do předkola. K těm prohrám, u nás se říká, že kdybychom všechno vyhráli a šli do předkola, tak bychom taky mohli rychle vypadnout. Takže si myslím, že je to dobře. Domluvili jsme se na tom, co budeme hrát a chtěli bychom tak pokračovat až do play off. Doufám, že v tom pokračovat budeme. Mám radost, že jsme postoupili.

Díky Vaší brance jste se dostali do vedení. Jak těžké bylo udržet stav do konce zápasu? Vzhledem k tomu, že Hradec má částečně šanci na přímý postup do čtvrtfinále.
Myslím si, že za stavu 3:2 jsme hráli třetí třetinu asi nejlépe za posledních pět, šest zápasů. Je škoda, že to tam propadlo a byla z toho remíza. Mohlo to být za tři body, ale takový je hokej. Určitě pozitivní je, že jsme to utloukli na nájezdy.

V poslední třetině jste hrály jen tři formace. Bylo to pro vás náročnější?
Náročnější ani ne. Myslím si, že je to v jednu chvíli určitě lepší, protože všechny tři lajny jsou v tempu, zkrátila se trochu střídání. Myslím, že to tomu prospělo a že jsme hráli, jak říkám, třetí třetinu nejlepší hokej za posledních pět, šest zápasů.

Zpátky do branky nastoupil Filip Novotný. Je možné, že díky němu bylo méně gólů oproti porovnání s minulými zápasy?
Takhle bych to nebral. Honza Bednář je skvělý gólman. To, že inkasoval více gólů, nebyla jeho chyba. Hrajeme jako celý tým, čtyři lajny a gólman. Že jsme ho nepodrželi v předchozích zápasech, byla ve své podstatě i naše chyba. Filip Novotný je větší jistota v bráně, ale Honzu bych tímhle určitě neshazoval.

V neděli hrajete proti Mladé Boleslavi. Bude to podle Vás těžký zápas? Ta bojuje o druhé místo.
Teď to z nás všechno spadne, tím že jsme se dostali do předkola. Doufám, že budeme hrát stejný hokej jako dnes a že si poslední tři zápasy budeme užívat. Připravíme se na předkolo, abychom předvedli co nejlepší výkon a pokud možno postoupili do čtvrtfinále.

Poslední zápas v základní části odehrajete doma proti Liberci. Jak byste nalákal fanoušky?
Určitě bych je chtěl pozvat, protože si to budeme chtít před předkolem doma užít. Doufám, že budeme hrát tak, jak hrát máme a bude padat plno gólů. Aby přišli, uvidí poslední výhru a potom budou fandit i v předkole.

Nedávno se Vám narodil syn. Jak jste si zvykl na roli taťky?
Je to nová životní etapa a je to super. Já si to s paní strašně užívám, i když je to občas náročné. Spíše teda pro ní, než pro mě. Oba dva jsme ale šťastní a moc si to užíváme.

Platil jste za malého zápisné?
Platil.

Děkuji za rozhovor!

Související články