HC Energie Karlovy Vary

Zhořkne Pešoutovi návrat? Energie hostí Kometu

V neděli odpoledne zavítá do KV Areny brněnská Kometa v čele s bývalými energetiky trenérem Pešoutem a útočníkem Jakubem Flekem. Energetici tímto zápasem načnou druhou čtvrtinu základní části Tisport extraligy a jsou v optimálním rozpoložení, aby ji načali vítězně. Utkání startuje v tradičních 15:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Brno načalo vstup do letošního ročníku výborně, v prvním kole právě s Karlovými Vary si dělali na ledě prakticky co chtěli a Energii rozdrtili vysoko 6:1. Celkově byla pro Kometu první čtvrtina velmi povedená, ze třinácti zápasů zaznamenali pouze čtyři prohry - ve druhém a třetím kole s Budějovicemi a Kladnem, o dvě kola později s Třincem a poté s Mladou Boleslaví. Díky těmto výsledkům se Kometa vyšplhala až na třetí místo v tabulce, bodový rozdíl ale stále není moc vysoký. Do nedělního zápasu půjde brněnský tým ve výborné formě, čtyři výhry v řadě proti silným týmům - Pardubicím, Olomouci, Vítkovicím a Spartě.

Po odchodu Petera Müllera si Kometa našla novou hvězdu. Ke své nejlepší sezoně má našlápnuto útočník Luboš Horký, s deseti brankami nejlepší střelec celé soutěže. Velmi dobře se bodově daří také Petru Holíkovu, ten se letos soustředí především na asistence. Za očekávám možná trochu zůstává Jakub Flek, exkarlovarský rychlík zatím posbíral šest kanadských bodů.

Doslova až extrémní síla Komety se nachází v přesilových hrách. Téměř 36% úspěšnost a 14 vstřelených gólů. Ne všechny speciální formace ale fungují tak dobře, Kometa má totiž velký problém s bráněním oslabení. Úspěšnost lehce přes 74 % řadí Brňany na předposlední pozici!

Vzájemná utkání

V loňském ročníku se Energii ve vzájemných soubojích dařilo, vyhrála hned tři ze čtyř soubojů. Letošní první střetnutí dopadlo ale zcela jednoznačně pro brněnskou Kometu. Energetici se sice dostali v první třetině do vedení zásluhou Koblasy, poté už ale pálili jen domácí. Hned tři branky padly při karlovarských oslabeních, což je podtrhuje statistické okénko výše.

Z domácího tábora

Po velmi špatném začátku a zbytečných formách se energetici konečně dostávají do herní pohody v souvislosti s tím jsou i vidět výsledky. Stejně jako Kometa je i Energie na vítězné vlně. Čtyři výhry z posledních pěti zápasů a v tom jen jedna nešťastná přestřelka s Vítkovicemi. Energetici se sice musí soustředit především na tabulkově slabší týmy jako bylo nyní Kladno či České Budějovice, i tak ale zvládli porazit týmy jako Boleslav či Pardubice. Žádné utkání není tedy předem rozhodnuto.

Aktuální problém má ale Energie se zdravotním stavem hráčů, mimo jsou hned čtyři. Už delší dobu chybí Kofroň, k němu se přidal mladík Sapoušek. Po předposledním zápase se pak na lavičku marodů přidali i Hladonik s Kohoutem. V pátek tedy povolala Energie Martina Osmíka s Matějem Zadražilem ze Sokolova. Do první formace se poté přesunul Daniel Kružík, který odehrál skvělý zápas a zapsal svůj první extraligový gól.

Utkání s Kladnem navíc nedohrál kapitán Tomáš Vondráček. Bude už připraven na nedělní duel, nebo budou muset trenéři řešit další potíž se sestavou? Více přineseme už v nedělním videopreview na našem YouTube kanále.

Související články

Reportáž | ne 23.10.2022

Energie po nájezdech s Kometou bere bod