HC Energie Karlovy Vary

Druhá výhra přišla opět v prodloužení, tentokrát v něm padla Kometa

HC Energie - HC Kometa Brno 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Energie navázala na úspěšné utkání z minulého kola a znovu se dočkala výhry, avšak opět tomu tak bylo až v nastaveném čase. Výhra se přitom nerodila vůbec snadno. Brno vedlo po první dvě třetiny a energetikům se podařilo srovnat až na začátku posledního dějství. Vyrovnaný stav vydržel až do závěru, a tak si domácí podruhé za sebou vyzkoušeli hru v prodloužení. Nechali se inspirovat minulým výkonem a znovu o své výhře rozhodli až v této fázi hry. Úspěšným střelcem vítězné branky byl David Nosek (na snímku).
O2 extraliga, OUT8, pá 26.3.2010
Karlovy Vary
Brno
2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 46. Skladaný (Melenovský, Dej), 64. Nosek (Skuhravý, Němec) - 8. Dlouhý (Houdek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 2722. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 2:1.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Mucha, Prošek - Hluchý, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Kuběna - Zucker
Brno: Hovi - Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Koma, Protivný - Erat, R. Procházka, R. Dlouhý - Varaďa, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, Meidl, Ludvík

Komentář k utkání

Domácí se do zápasu vrhli po hlavě a zkoušeli chytajícího Hoviho, co se dalo. I na druhé straně se ale Mensator musel otáčet, aby nebezpečné výpady zastavil. Ve čtvrté minutě měli na bránu namířeno Skuhravý s Hřebejkem, gólman soupeře se musel položit na led, aby zastavil puk, který našel skulinu mezi betony. Hovimu se ale nakonec podařilo zastavit puk zády. V sedmé minutě se jako první radovali z branky hosté. Od modré napřáhl hokejku Radek Dlouhý a kotouč prošel kolem Mensatora. Ve třinácté minutě se udělovaly první tresty. Na trestnou lavici zamířil domácí, po pár vteřinách ho ale následoval i brněnský hráč. Jenom díky zásadním zákrokům Mensatora si udrželi domácí pouze jednobrankovou ztrátu. Další příležitost v podobě vyloučeného Mojžíše přišla v závěru třetiny. Energetici ale nedokázali svůj tlak před brankou využít a protlačit puk za Hoviho záda.

Začátek druhé části se nesl v duchu vyloučení. První si svůj trest odseděl Skuhravý, hned po ukončení jeho trestu se role vyměnily a na lavici zamířil Šindel. V početní výhodě si svou smolnou chvilku vybral Skladaný. Hovi si vyjel proti střele zleva a vyrazil kotouč směrem k domácímu útočníkovi. Ten ale zavrávoral a na kotouč před prázdnou brankou už nedosáhl. Polovina třetiny přinesla šanci v podobě dvojnásobné přesily. Ačkoliv si domácí vytvořili permanentní tlak na bránu, puk se blížil cíli nejvíce v momentě, kdy se odrážel od levé tyče do bezpečí. V 36. minutě přišla další šance pro domácí, než ale stačili cokoliv vymyslet, stav hráčů na ledě se srovnal. Ani ve druhé části se tedy nepodařilo energetikům využít nabídnuté příležitosti a prostřelit brněnskou pevnost v podobě Sasu Hoviho.

I do posledního dějství vstoupili hosté vyloučením. Jako obvykle ale trvalo pár vteřin, než si proti pravidlům počínali i domácí a srovnali tak počet hráčů na ledě. Počátek 46. minuty ale už konečně patřil domácím. Přihrávku zpoza brány dokázal zužitkovat František Skladaný, který tak prolomil svou smůlu z předchozí třetiny. V polovině třetiny zasypala Energie Hoviho řadou střel, brankář byl ale maximálně pozorný a puk si hlídal. O něco později se tlak přesunul před Mensatora. Ten po své vlastní chybě vyrazil puk z hokejky Nováka, který měl namířeno do prázdné branky, přímo brilantním způsobem. Ani jeden z týmů však neměl koncovku natolik efektivní, aby si dokázal zajistit tříbodové vítězství. Rozhodnutí střetu extraligového nováčka s úřadujícím mistrem tak už letos počtvrté musel přinést nastavený čas.

Po více jak minutě prodloužení podali hosté Energii pomocnou ruku v podobě vyloučeného Richtera. Po oddechovém čase si domácí vytvořili tlak a díky střele Davida Noska si ze zápasu odnáší své tolik potřebné a po dnešním zápase vydřené body. Spokojení ovšem byli i hosté, kterým jediný bod stačil k extraligové definitivě.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme šli s cílem získat tři body, ale první třetinu jsme doslova neexistovali. Můžeme být rádi, že to skončilo jenom 1:0. Byli jsme velice pasivní a bez pohybu. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a ve třetí jsme pak měli mírnou převahu, které vyústila v to vyrovnání. Jsme moc rádi, že se nám v prodloužení povedla přesilovka lépe než v zápase s Mladou Boleslaví.

Ladislav Lubina (HC Kometa Brno): Přijeli jsme do Karlových Varů bez dvou hráčů základní sestavy a s cílem vybojovat si bod. To se nám podařilo, takže jsme spokojeni a těšíme se na další zápas.

Fotogalerie

Související články