HC Energie Karlovy Vary

Energie své první domácí utkání zvládla a smlsla si na pražské Slavii

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
Karlovarské A-mužstvo má za sebou první domácí utkání a zároveň odvetu proti pražské Slavii, se kterou si energetici na svém ledě dokázali poradit. Hru výrazně oživila druhá třetina, ve které bylo vše, co může hokejový fanoušek chtít. Góly, bitky, pohledné šance a hlavně dravost hráčů. Tu nakonec vyhrála Energie a to nejspíš rozhodlo. Žádný velký odpočinek teď Západočechy ale nečeká, už v pátek přivítají ruský Amur Chabarovsk.
Příprava na sezonu, příp., čt 13.8.2015
Karlovy Vary
Slavia
5:3
1:0, 3:2, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Kverka (Koblasa, Gorčík), 21. Bartek (Duda, Gulaši), 37. Koblasa (Zadražil), 40. Rachůnek (Hruška), 60. V. Tomeček (D. Hruška) – 23. Jiránek (Micka), 27. Doležal (Robinson, M. Hruška), 57. J. Doležal (Punčochář). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Schopf, Kokrment. Vyloučení: . Využití: 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Karlovy Vary: Závorka – Gulaši, Benák, Sičák, Harant, Bičánek, J. Tomeček, Deyl – Duda, Haščák, Bartek – Rachůnek, Marosz, D. Hruška – Vachovec, Zadražil, V. Tomeček – Gorčík, Kverka, Koblasa – Gríger. Trenér: Mlejnek.
Slavia: Hylák – Kolařík, Punčochář, Hraško, Adam, Špaček, M. Hruška, Šimon, Drahorád – Micka, Kašpařík, Jiránek, Čermák, Vas, Markovič, J. Doležal, Andres, Robinson, T. Doležal, Tomek, Jedlička. Trenér: Hynek.

Komentář k utkání

V první třetině se oba týmy spíše rozkoukávaly a vyčkávaly s čím přijde soupeř. Hru oživovaly především poslední dvě karlovarské formace, které se skládaly z mladých a dravých odchovanců. Co se šancí týče, více jich musel likvidovat asi Hylák. Největší z nich měl na přelomu první půle asi Sičák, který perfektně najel do kruhu Bartekovi a jeho prudkou přihrávku poslal z první jen těsně vedle odkryté svatyně. Karlovy Vary se pak dočkaly až o chvíli déle, kdy byl velmi důrazný Koblasa, který projel skrz celé střední i útočné pásmo a puk dotlačil až k Hylákovi, od kterého se odrazil k přijíždějícímu Jaromíru Kverkovi, který bez váhání poslal Energii snadno do vedení.

Poté ale ukázal na druhé straně chuť do hry Robinson, který se po celou třetinu karlovarským divákům představoval skvělým pohybem. Dostal se šikovně až před Závorku, ale ten si s jeho střelou poradil. O chvíli později bylo ale živo opět na druhé straně, když Zadražil vybojoval v rohu kluziště puk, vysunul Vachovce, který v mezikruží našel úplně volného Vojtěcha Tomečka, kterému však střela nesedla a našla pouze gólmanovy betony. A v závěru třetiny na sebe upozornil Vojtěch Tomeček znovu, když v rohu vybojoval puk a nabruslil si před branku, kde zkusil brankáře překvapit blafákem po vzoru Tomáše Hertla, avšak neúspěšně.

Druhá třetina byla ale daleko zajímavější. Diváci se ještě nestačili ani rozkoukat a domácí už skórovali. Přitom první nátlak na bránu předváděla Slavie, ale poté puk dostal Radek Duda, který perfektní pasem přes půl hřiště našel najíždějícího Martina Barteka, který se při samostatném úniku střelou mezi brankářovy nohy nemýlil. Hosté však brzy snížili, když Tomáš Závorka nedokázal zachytit puk, který projel přímo kolem jeho betonu a ten se po několika odrazech v následné předbrankové mele dostal za jeho záda. Autorem trochu bláznivé branky byl Tomáš Jiránek. Poté zahrozili opět domácí, když Duda v přečíslení přišel o kotouč, ale ten se odrazil k Bartekovi, který prudkou střelou z otočky Hyláka, jen tak tak, nepřekvapil. Chvíli na to ale Bartek při špatné přihrávce do tandemu ztratil puk a do samostatného úniku se dostal Jiří Doležal, který puk zasunul mezi Závorkovy betony a dokázal vyrovnat.

Obraz hry pak ale úplně pozměnila velká mela, když si účty v pěstním souboji vyřizovali, následně vyloučení do konce utkání, Radek Duda a Milan Hruška. To hru velmi oživilo a především domácí začali působit daleko sebejistěji. Nejprve Vachovec udělal kličku brankáři Hylákovi, který opustil své brankoviště, ale poté musel ještě karlovarský útočník objet branku a Hylák se ještě stihl se štěstím vrátit. Poté ale už energetici stříleli přesněji. Nejprve z rohu kluziště našel v mezikruží Petra Koblasu přesně Matěj Zadražil, jehož perfektní přihrávky Petr nádhernou střelou vysoko ke druhé tyči dokázal využít. A netrvalo dlouho a podobně se představil také druhý karlovarský útok. Vojtěch Tomeček přihrál za bránu Hruškovi a ten našel v kruhu Tomáše Rachůnka, který puk na bekhendu zpracoval a poté prudkou střelou z otočky ukončil gólově třetinu.

Třetí třetina už tak zajímavá nebyla. Hodně se vylučovalo a k vidění bylo hodně přesilových her. Avšak oba týmy působily víceméně bez nápadu, a proto se nedokázaly střelecky prosazovat. Několik šancí k vidění přesto bylo. Nejprve unikl pražské defenzivě karlovarský útočník, který si s Hylákem ale neporadil a podobně si poté počínal na druhé straně Maďar Vas, kterého ale zastavila až horní tyčka Závorkovy svatyně. Nakonec se ale třetí dějství bez branky přeci jen neobešlo. Bývalý energetik, Jiří Doležal, unikl po pravém křídle a přesnou střelou překonal Závorku podruhé. Poté měli při protiútoku velkou šanci i domácí, je ale brankář Hylák ještě zastavil. Následně měli domácí ještě závěrečnou početní výhodu, ale ani ta domácím ještě nepomohla. Až když Slavie odvolala v závěru gólmana, zpečetil karlovarské vítězství střelou do prázdné branky Vojtěch Tomeček. Energetici tak nyní mohou slavit první vítězství v přípravě za pomyslné tři body.

Fotogalerie

Související články