HC Energie Karlovy Vary

Energie se rozloučila přestřelkou se Slavií

HC Energie - HC Slavia Praha 5:6 (4:0, 1:4, 0:2)
Energie se v KV Areně chtěla s diváky a právě končící sezónou rozloučit v plné parádě a už po první třetině vedla o čtyři branky. Ani ve druhé třetině nebyli domácí horší, jejich uvolněné obrany však využila Slavia k vyrovnání. Brankové hody nakonec skončily až 14 vteřin před koncem základní hrací doby, kdy hosté samostatný únik přetavili ve vítěznou branku. V utkání, ve kterém o nic nešlo, tak Energie poprvé v baráži padla na domácí půdě. Desítky fanoušků přesto děkovaly hokejistům za udržení nejvyšší soutěže ve městě.
Tipsport extraliga, BAR12, ne 24.4.2016
Karlovy Vary
Slavia
5:6
4:0, 1:4, 0:2
Branky a nahrávky: 3. T. Rohan (V. Tomeček), 5. M. Rohan (V. Tomeček, Rachůnek), 17. Rachůnek (T. Rohan, M. Rohan), 19. Redlihs (Koblasa, Haščák), 40. Haščák (Kůs, Sičák) – 23. Tuominen (Jiránek, Ondráček), 29. Markovič (Pavlin, Vas), 34. Markovič (Hruška, Pavlin), 35. Jiránek (Ondráček, Knot), 52. D. Hruška (M. Hruška), 60. Bahenský. Rozhodčí: Pešina, Lacina – Špůr, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 3437. Střely na branku: 31:27. Zblokované střely: 4:5. Hity: 6:1. Vhazování: 34:26. Průběh utkání: 4:0, 4:4, 5:4, 5:6.
Karlovy Vary: Závorka – Gulaši, Baránek, Redlihs, Sičák, J. Tomeček, M. Rohan – Vachovec "A", Skuhravý "C", Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, V. Tomeček Trenér: Karel Mlejnek
Slavia: Král (20. Frodl) – Kolařík "C", Knot, Hraško, Pavlin, M. Hruška, Drahorád – Mikulík, Šafránek, D. Hruška "A" – Andres, Vas, Markovič – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Bahenský, Kašpařík "A", Micka Trenér: Milan Razým

Komentář k utkání

Ve velmi otevřeném utkání téměř bez obran Energie soupeře přehrávala a po několika neúspěšných pokusech se velmi rychle dočkala první branky. Vojtěch Tomeček vypálil z dobré pozice v levém kruhu, gólman vyrazil puk betonem k Tomáši Rohanovi, a ten neměl problém kotouč do odkryté sítě zavěsit. A asi za dvě minuty nabídla divoká přestřelka další zásah. Tentokrát našel Vojtěch Tomeček na modré Martina Rohana, a ten nenápadnou střelou tahem zpoza hráče brankáře dokonale zaskočil.

Vzápětí se pokoření brankáře dočkali také hosté, ale branka nakonec nebyla uznána, protože Micka zavěsil puk do sítě očividně vysokou holí. A divoká přestřelka pokračovala i nadále, ale brankostroj domácích se poté na delší dobu zasekl, tedy až do šestadvacáté minuty, v níž si hostující obránce srazil prudkou přihrávku Tomáše Rachůnka bruslí do vlastní branky. A o necelé dvě minuty později se ujala také rána od modré v podání Jekabse Redlihse a po první třetině bylo zdánlivě rozhodnuto.

Druhou třetinu načala Slavia střídáním brankářů, když poslala do brankoviště namísto Krále mladého Dominika Frodla. To Slavii nabudilo a už brzy se dočkala prvního snížení, když ze stejné pozice, jako při prvním zásahu Tomáš Rohan, dostal puk za Závorku Henri Tuominen. Energie pak sice měla mnoho šancí na zvýšení, ale nakonec se opět dočkala Slavia, když Pavlin svým pohybem za brankou skvěle strhl Závorku k levé tyči a poté našel před brankou volného Jaroslava Markoviče, který odkrytou branku bez problému trefil.

Energie se snažila stále více a už to vypadalo, že by se mohla navýšení konečně dočkat, ale poté se nechal zbytečně vyloučit Václav Skuhravý a Jaroslav Markovič v přesilové hře vsítil nenápadnou přízemní střelou z mezikruží kontaktní branku. A když za třiadvacet sekund Ondráček vyslal po levém křídle do protiútoku Tomáše Jiránka, který střelou nad Závorkovo vzdálenější rameno rozjásal hostující publikum, bylo vyrovnáno. Ani tento stav však dlouho nevydržel. V poslední minutě třetiny dostal při přesilové hře puk přímo na hůl v mezikruží Marcel Haščák, který svou ranou pod víko vrátil Energii vedení. Také po druhé třetině tak stále vedly Karovy Vary.

I když ve třetí třetině oba týmy trochu polevily, šancí bylo na obou stranách stále mnoho, zatímco Energie, která jich měla více však své útoky často překombinovala. Slavia útočila při protiútocích a většinou je zastavil Závorka. A tak se na další branku čekalo až do závěrečné desetiminutovky, dokud neujel domácím obráncům David Hruška, který technickou střelou rozjásal střídačku sešívaných. Čím více se však blížil závěr, tím aktivnější Energie byla a její výrazné šance se množily. Prosadit se však nedokázala, a když jí čtrnáct sekund před koncem unikl Zdeněk Bahenský a postaral se o rozdílovou branku, bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Chtěli jsme k utkání přistoupit zodpovědně kvůli divákům, kteří nás během celé baráže v nemalém počtu podporovali. Závěr, které jsme předvedli, však byl dnešní návštěvy nedůstojný.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Chtěli jsme odehrát co nejlepší zápas a rozloučit se s našimi fanoušky, první třetina tomu ale vůbec neodpovídala. V kabině bylo nutné zvýšit hlas, což se pak také projevilo. Jsme rádi, že jsme utkání nakonec zvládli.

Fotogalerie

Související články