HC Energie Karlovy Vary

V důležitém utkání Energie nestačila na Vítkovice

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:5 (1:1, 0:4, 0:0)
K předposlednímu domácímu utkání základní části letošní sezóny nastoupila Energie proti trápícím se Vítkovicím. A utkání to bylo velmi důležité, oba týmy stále mají o co bojovat. Domácí sice v utkání vedli, ale po velmi nevydařené druhé třetině se Vítkovice hravě ujaly vedení, a to tak vysokého, že bylo o vítězi rozhodnuto. Závěrečná dvacetiminutovka tak už byla jen pouhou formalitou, domácí už utkání nezdramatizovali a tři body opět putují z KV Areny pryč.
Tipsport extraliga, 49. kolo, pá 26.2.2016
Karlovy Vary
Vítkovice
1:5
1:1, 0:4, 0:0
Branky a nahrávky: 6. Rachůnek (Bičánek, Svoboda) – 12. Szturc (Kovář), 21. Kolouch (Kucsera, Vandas), 24. Čerešňák (Olesz, Hlinka), 33. Zdráhal (Štencel, Sloboda), 34. Kucsera (Vandas, Kolouch). Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Petr Lacina – Jaromír Bláha, Jakub Frodl. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2077. Střely na branku: 23:28. Zblokované střely: 8:7. Hity: 6:1. Vhazování: 27:34. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek "C", Dvořák, Gulaši "A", Benák, M. Rohan, Redlihs, J. Tomeček – Vachovec "A", Haščák, Bartek – Rachůnek, Kůs, Svoboda – Gorčík, Kverka, Huna – Koblasa, Osmík, V. Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek
Vítkovice: Bartošák – Čerešňák, Kovář, Štencel, Pastor, Sloboda "A", Klok – Olesz "A", Hlinka, Kafka – Vandas, Kolouch, Kucsera – Zdráhal, Balán, Hovorka – Szturc, Burger "C", Němec. Trenér: Ladislav Svozil

Komentář k utkání

Úvodní minuty patřily poměrně jednoznačně hostujícímu celku, který svého nevýrazného soupeře jasně přehrával. Domácí se dlouho nemohli rozkoukat, ale nakonec se zhruba po pěti minutách začali dostávat do hry a více se zapojovat také do ofenzivní činnosti. A hned si také vytvořili pár zajímavých šancí, které však ve finálové fázi řešili špatně. Nakonec se ale i přes špatný úvod beztak dostali do vedení jako první. Po precizní přihrávce přes více než půl hřiště se puku ujal Tomáš Rachůnek, který přebruslil oba protihráče a bekhendovou kličkou snadno překonal bezmocného brankáře.

Hosté se pak chvíli vehementně snažili rychle vyrovnat, ale přáno jim nebylo a více šancí měla zase Energie, která těžila z brejků. Jednu měl po chybě hostů Bartek a ještě větší pak při protiútoku Svoboda, který netrefil puk ideálně před prázdnou bránou. Brzy si však Energie vymohla vyloučení na soupeřově straně, ale početní výhoda se jí vůbec nevydařila. Útočili převážně hosté a dokázali i vyrovnat, když Závorkovi propadla pod lapačkou na bližší tyči nenápadná dorážka Romana Szturce. Ve zbytku třetiny už pak hrály oba týmy opatrněji a k vidění už mnoho šancí nebylo. Třetina tak skončila za stavu 1:1.

Vítkovicím se vstup do druhého dějství vydařil skvěle. Vandas v protiútoku z úhlu nedokázal puk za Závorku procedit, ale puk se odrazil ke Kucserovi a než se Závorka stačil přesunout, objel Kucsera branku, přihrál nehlídanému Petru Kolouchovi, a ten neměl problém odkrytou síť rozvlnit. O chvíli déle pak nevyužil velké šance Olesz, ale v následující přesilové hře napřáhl na modré Peter Čerešňák, který svou tvrdou střelou dostal hosty již do dvoubrankového vedení.

Hosté byli i nadále mírně aktivnější, ale tempo hry postupně upadala. Přesto Vítkovičtí dokázali odskočit později ještě několikrát a srazit domácí tým definitivně do kolen. Nejprve Sloboda vypálil od modré a když se puk od hrazení odrazil zpět před bránu k Patriku Zdráhalovi, bylo předem jasné, že odkrytou branku nemine. Během další minuty pak padající Závorka vyrazil bekhendovou střelu Vandase nad sebe a Lukáš Kucsera kotouč baseballovým zákrokem dorazil do sítě. Hosté si tak zajistili před závěrečnou třetinou výrazné vedení a o jejich vítězství bylo téměř rozhodnuto.

Třetí třetina už byla po všech stranách spíše formalitou. Vítkovičtí v podstatě jen nechávali Energii hrát a občas si vyrazili do útoku a dostali se k nějaké té šanci. Domácím však chyběl pohyb a vůle, z čehož pramenila nepřesnost v přihrávkách a celkově velké množství chyb. Tento průběh už k další změně skóre nevedl, a tak si hosté v poklidu odvezli z KV Areny tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): V první třetině jsme nějaké příležitosti měli, ale inkasovaná branka při naší přesilovce dala ráz i té druhé třetině. Náš výkon byl ostudný, ostudný, nemám k tomu více co bych řekl.

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): My jsme samozřejmě dnes chtěli bodovat, což se nám podařilo. Utkání jsme, ale nezačali vůbec dobře, kdy jsme prohrávali 0:1 a domácí jsme pustili do tří přečíslení během první dvanácti minut. Naštěstí jsme v oslabení vyrovnali a potom od druhé třetiny, kdy jsme proměnili přesilovku, jsme již byli jasně lepším celkem. Chtěl bych za to mužstvu poděkovat, protože utkání nebylo pro nás z psychického hlediska jednoduché.

Fotogalerie

Související články