HC Energie Karlovy Vary

Ostravané uštědřili Energii desátou porážku v řadě

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Nedělní odpoledne nabídlo karlovarským divákům poslední letošní domácí utkání Energie v play-out. Do KV Areny dorazily Vítkovice, kterým už, stejně jako energetikům, vůbec o nic nešlo, a podle toho také utkání vypadalo. Hrálo se velmi uvolněně, což nabízelo nejen velké množství chyb, ale zároveň také z nich plynoucích šancí. Energie v utkání dvakrát vedla, ale soupeři se později podařilo skóre otočit a na výsledku už nic nezměnil ani velký tlak domácích ve třetí třetině. Pro Západočechy je to již desátá porážka v řadě.
Tipsport extraliga, OUT5, ne 20.3.2016
Karlovy Vary
Vítkovice
2:5
2:1, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 2. Sičák (Marosz, M. Rohan), 14. Skuhravý (M. Rohan, T. Rohan) – 13. Kucsera (Vandas), 28. Němec (Maliník, Szturc), 34. Illéš (Kovář, Čerešňák), 55. Strapáč (Olesz, Illéš), 58. Maliník (Klok, Szturc). Rozhodčí: Hejduk, Pavlovič – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 1437. Střely na branku: 32.31. Zblokované střely: 6:9. Hity: 6:5. Vhazování: 34:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.
Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák "A", Baránek, Bičánek "C", Redlihs, Weinhold – Vachovec "A", Haščák Huna – T. Rohan, Skuhravý, Bartek – Rachůnek, Marosz, Svoboda – Gorčík, Kůs, Tomeček
Vítkovice: Kantor – Kovář, Čerešňák, Klok, Sloboda "A", Pastor, Štencel – Strapáč, Illéš, Olesz "C" – Kucsera, Kolouch, Vandas – Hovorka, Balán, Tomi – Němec, Maliník, Szturc

Komentář k utkání

Tentokrát začala Energie na své půdě velmi dobře. Nejprve se hrál poněkud zmatený hokej, ale poté se ke slovu dostala třetí karlovarská formace, která hostující defenzivu pořádně roztočila. A když Marosz našel lehkým přistrčením puku mezi kruhy dobře postaveného Vladimíra Sičáka, který poslal kotouč přímo do šibenice, dočkala se Energie úvodní branky. Zanedlouho však mohl na druhé straně vyrovnat Marek Hovorka, který se po dobrém přečtení Rachůnkovy přihrávky dostal do samostatného úniku, ale neporadil si se Závorkou.

Vyrovnání se však hosté nakonec přece jen dočkali, když při zmatku v brankovišti Energie dorazil puk do prázdné branky Lukáš Kucsera. Tento stav však dlouho nevydržel, domácí se totiž okamžitě nahrnuli do útoku a za patnáct sekund si své vedení vzali zpět. Martin Rohan nahodil puk před branku, kde jej zpracoval Václav Skuhravý, který využil pohybu brankáře a zasunul kotouč do volného prostoru na delší tyč. Energie pak i nadále držela nad utkáním taktovku, ale i přes několik zajímavých šancí se stav už neměnil.

Ve druhé třetině navázaly celky na stejně ospalé tempo, kterým se prezentovaly i v třetině předchozí. Více ze hry však měly tentokrát Vítkovice, které nevyužily mnoha šancí. Nakonec se však přece jen vyrovnání dočkaly, když se puk po Maliníkově střele z mezikruží odrazil od hrazení zpět před branku, do níž ho už je zasunul u tyče vyčkávající Erik Němec.

Poté se hra trochu uklidnila, ale i tak by se několik zajímavých šancí našlo. Asi největší měl Marosz, který však se svým samostatným únikem naložil nepovedeně a nakonec v podstatě ani nezakončil. A tak se později ozval opět tým Vítkovic, který strhl vedení na svou stranu. Kovář tvrdě vypálil od modré a Závorka vyrazil puk jen vedle sebe přímo do míst, kde stál připravený a nehlídaný Jakub Illéš. Před třetí třetinou tak byli v mírné výhodě hosté.

Ve třetím dějství byla Energie jasně aktivnější a vytvořila si opravdu velké množství velmi nadějných šancí, ale v koncovce to zkrátka vázlo. Své slibné pozice promarnili například Huna, Vojtěch Tomeček, či Michal Vachovec. A když to nevyšlo domácím, ozvali se s navýšením náskoku hosté. Domácí se v 55. minutě nezvládli vrátit zpět před branku a před Závorkou se najednou octli osamoceni přihrávající Olesz a jednoduše skórující Petr Strapáč.

To energetiky dostalo do kolen a za pár minut už museli vytahovat puk ze své sítě znovu, když Klok našel v dobré pozici Romana Maliníka, a ten neměl s rozvlněním sítě už žádný problém. V závěru se ještě celkem dlouho hrálo ve čtyřech proti čtyřem, ale skóre už se nakonec neměnilo a Vítkovice si v poklidu uhájily své tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Velice nás mrzí to, co jsme předvedli zejména ve druhé třetině. V poslední třetině jsme si určitým způsobem nějaký tlak vytvořili. Nešťastný gól po neočekávaném odrazu puku od mantinelu na 2:4 asi ten zápas rozhodl. Celkově je ale třeba říci, že druhá třetina byla z naší strany žalostná. Opět se potvrdilo, že se trápíme celou sezonu s činnosti v předbrankovém prostoru jak u soupeře, tak i u nás. Měli jsme pocit, že dnešní sestava již takto nastoupí do baráže, ale po dnešním výkonu na některých postech vyvstaly pochybnosti.

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): První třetina byla z naší strany taková autobusová, když jsme přijeli až v den zápasu. V ní byly Karlovy Vary lepší. Ve druhé třetině jsme hráli hokej takový, jaký jsme chtěli. Byli jsme hodně na kotouči, což samozřejmě souvisí také s psychikou. Víme, že v závěru sezony už máme splněno. Druhá třetina se nám celkově povedla, což rozhodlo. Ve třetí nás podržel gólman Kantor.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | st 23.3.2016

Skuhravý divákům: Potřebujeme vás