HC Energie Karlovy Vary

Třinec potvrdil roli favorita a přestřílel Energii

V rámci 25. kola hokejové Tipsport extraligy zavítal do KV Areny vedoucí Třinec. Oceláři měli již od úvodního hvizdu mírně navrch a dali domácím lekci z produktivity. Energetici se začali trefovat až v posledních deseti minutách, kdy už měli ale ztrátu čtyř branek. Ke konci na konečných 2:5 ze strany Energie upravil dvougólový střelec Andrej Nestrašil.
Tipsport extraliga, 25. kolo, ne 21.11.2021
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
2:5
0:2, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 51. Vondráček (Plutnar, Martin Rohan), 52. T. Mikúš (Kracík) – 8. O. Šedivý (Dravecký), 12. Daňo (D. Musil, P. Vrána), 32. Kundrátek (Martin Růžička, A. Nestrašil), 47. A. Nestrašil (Martin Růžička, M. Doudera), 58. A. Nestrašil (O. Kovařčík)
Rozhodčí: Pražák, Horák – Gebauer, Hlavatý
vyloučení4:3
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku25:26
zblokované střely21:18
hity3:1
vhazování30:31
diváci2170
Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).
Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski – Dravecký (A).

Komentář k utkání

V samotném úvodu utkání se dařilo energetikům, jenže od čtvrté minuty si vzali slovo Třinečtí. Jako první nátlaku využil Ondřej Šedivý, který se po přihrávce Vladimíra Draveckého trefil přízemní střelou k tyči. Chvíli poté se mohl prosadit Tomáš Marcinko, ten svou ranou od mantinelů nastřelil tyč. Oceláři se přeci jen dočkali dvoubrankového vedení v čase 11:50. Petr Vrána nabil na modrou Davidu Musilovi, jehož pokus úspěšně za Habalova záda Marko Daňo. Síly na ledě se vyrovnaly a šance byly na obou stranách, hlavně pak v závěru na straně domácích, jenže Ondřej Kacetl svou klec pevně zavřel.

Druhá dvacetiminutovka měla podobný průběh, hosté trávili většinu času v útočné třetině. Karlovarské trápila nedisciplinovanost, na přelomu poloviny zápasu se nechal vyloučit Ondřej Beránek za vyhození puku mimo hřiště. Martin Růžička posunul na Tomáše Kundrátka, a ten propálil z pravého kruhu vše, co mu stálo v cestě. Hra začala nabírat na fyzičnosti a vše vyvrcholilo jen minutu po gólové situaci. Aron Chmielewski sestřelil loktem do hlavy Tomáše Havlína a třinecký forvard dále v utkání kvůli trestu do konce nepůsobil. Západočeši pětiminutovou přesilovku ale nedokázali využít a do šaten šli hosté s tříbrankovým náskokem.

Ve třetí třetině se opět stala osudným pro Karlovy Vary nedisciplinovanost. Hákování Patrika Parkkonena trestal Andrej Nestrašil, po jehož střele se kotouč odrazil od Ondřeje Dlapy přesně mezi betony brankáře Habala. V 51. minutě probudil fanoušky v KV Areně Tomáš Vondráček, puk se k němu odrazil po nahození Michala Plutnara a kapitán domácích se do prázdné brány nemýlil. A o necelou minutu později se energetici prosadili znovu, po přihrávce Jaroslava Kracíka se krásnou střelou pod víko trefil Tomáš Mikúš. A první jmenovaný mohl poslat Energii do tříbrankového vedení, jeho dělovka zpoza kruhů se zarazila na tyči. Energetikům se poté už tolik směrem dopředu nedařilo a iniciativu si opět začal přebírat Třinec. Své vedení hosté ztvrdili v čase 57:52, kdy na konečných 2:5 upravil svým druhým gólem v utkání Andrej Nestrašil. Třinec potvrdil roli favorita a zaslouženě si z Karlových Varů odvezl tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): ,,Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli. Třinec měl velmi dobrý nástup a díky naší nedůslednosti v obranném pásmu jsme ho pustili celkem jednoduše do vedení 2:0. Proti tak kvalitnímu soupeři je potom velmi těžké něco uhrát. Nicméně nemůžu hráčům vytknout bojovnost, rvali jsme se do poslední chvíle. Myslím si, že hlavní rozdíl byl v produktivitě v přesilových hrách. Ne že bychom je odehráli úplně špatně, ale nepomohli jsme si kontaktním gólem. Nějaké šance jsme si vytvořili, bohužel jsme nebyli dostatečně produktivní tak, abychom se dotáhli na bližší kontakt. Třinec ukázal svou kvalitu, pohlídal si to a zaslouženě vyhrál.“

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): ,,Jsme hlavně rádi za zvládnutý zápas. Připravovali jsme se na hru Karlových Varů. Odehráli jsme celkově velmi dobré utkání, byly tam z naší strany výborné pasáže v útočném pásmu, kdy jsme soupeře přehrávali a měli zápas pod kontrolou. Velmi dobře jsme také ubránili pětiminutové oslabení ve druhé třetině. Až na výpadek ve třetí části s inkasovanými dvěma brankami jsme se zápasem spokojení. Důležité jsou tři body do tabulky a chtěl bych poděkovat do kabiny, za parádně zvládnutý venkovní trip.“

Fotogalerie

Související články