HC Energie Karlovy Vary

Vondráček: Na výkonu z třetí třetiny musíme stavět

Karlovarská Energie nestačila na vedoucí Třinec, jenž na svém ledě neporazila už šest let. Lídr tabulky potvrdil svou formu a energetiky k ničemu nepustil. Až ve třetím dějství se Energii podařilo soupeře zatlačit a vstřelit dva góly. A právě na výkonu z poslední třetiny lze stavět i v dalších zápasech, zmínil kapitán Tomáš Vondráček, jenž vsítil první branku svého mužstva.

Tomáši, prohráli jste s Třincem 2:5. Ukázal vám soupeř svou extra-třídu?
Určitě ukázal. Hráli v obrovské pohodě. Vyhráli asi jedenáct z posledních dvanácti zápasů. Hráli v klidu, což bylo znát hlavně v úvodu zápasu. I když jsme ve třetí třetině dali dvě branky, nedokázali jsme si vytvořit žádný tlak, ze kterého by se dalo třeba vyrovnat. Soupeř nás pak pohřbil ještě pátým gólem.

Třinec jste v KV aréně porazili naposledy před šesti lety. Čím to, že se na něj doma nedaří?
Těžko říct. U nich se nám paradoxně daří vždy nějaký bodík vyválčit, ale doma máme smůlu. Možná už to máme i trochu v hlavách, nevím… Letos je tu budeme mít ještě jednou, tak věřím, že tu sérii zlomíme.

Ve druhé třetině jste měli pětiminutovou přesilovku, která vám ale vůbec nevyšla. Byl to klíčový moment zápasu?
V přesilovkách nám chyběl kus štěstí. I na konci zápasu jsme hráli přesilovku a nastřelili v ní tyčku. Nějaké šance si tam vytvoříme, ale bohužel, chybí gól. Musíme to pořádně vypilovat na trénincích a věřit, že to vyjde příště.

Třetí třetinu si lze odnést jako pozitivum, souhlasíte?
Jednoznačně. Tam jsme to nezabalili a dokázali soupeři ještě zatopit. Doufám, že si takový výkon přeneseme do dalšího zápasu, který nás čeká už v úterý a ve kterém musíme zabojovat o body.

Letos to venku zatím není ono. Zvítězili jste pouze ve Zlíně. Máte to už v hlavách?
V hlavách to nemáme, to by ničemu neprospělo. Teď kvalitně zregenerujeme a od zítra se začneme na Budějovice připravovat. Věřím, že dobře potrénujeme a tu venkovní sérii tam zlomíme.

Děkuji za rozhovor.

Související články