HC Energie Karlovy Vary

S výhrou v zádech na mistra! Přijíždí silný Třinec

Páteční výhra proti silnému Dynamu energetiky nakopla, a tak se dá v neděli čekat cokoliv. Úřadující mistr a aktuální lídr tabulky bude sice obrovským favoritem, Karlovarští už ale několikrát ukázali, že když budou dodržovat nastavenou hru a dají do zápasu všechno, tak mohou uspět. Nedělní utkání proti Třinci začíná tradičně v 15:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

Z tábora domácích

Energie po reprezentační pauze naskočila již do dvou zápasů. Středeční klání s Kladnem nedopadlo nejlépe i přes poměrně povedenou první třetinu, zbytek zápasu už se energetikům moc nepovedl. O to více se pak snažili v pátek na domácím ledě proti silným Pardubicím. Třetí celek tabulky nepředvedl to nejlepší, Karlovarští toho dokázali využít a celý zápas odmakali naplno. Díky tomu, že nevypustili ani chvilku, soupeře po celou dobu prakticky k ničemu nepustili a připsali velmi důležité body. Skvělý výkon předvedl brankář Habal, svou první branku v extralize vstřelil obránce Parkkonen a svou stou pak útočník Kracík.

Právě na brankáře Habala se nyní upírají pohledy většiny hráčů i fanoušků. Při zranění Filipa Novotného dostává nyní hodně prostoru a je důležité, aby se dostal do herní pohody. Na marodce už se poté nachází jen Jiří Černoch, který se ale už postupně zapojuje do tréninku. Karlovarský tým je jinak kompletní a je jen na hráčích, aby se všichni rozehráli do dobré formy. Z hlediska kanadského bodování je nejlepším energetikem navrátilec Tomáš Mikúš (19 bodů - 4+15), na záda mu dýchají Martin Kohout s Jakubem Flekem. V reprezentační formě se nachází obránce Michal Plutnar (15 bodů - 6+9). Nesmíme opomenout ani hvězdu sezony Jiřího Kulicha, který má na kontě již šest branek.

Vzájemná střetnutí

Karlovy Vary patří mezi oblíbené soupeře Třince. Nezní to sice hezky, ale energetici na slezského soupeře prostě moc hrát neumí. Od roku 2016 totiž Karlovarští zapsali pouhé dvě výhry, ve zbytku zápasů odcházeli poraženi. Nic se nezměnilo ani v letošním prvním vzájemném střetnutí. Je tak na čase tuto velmi nelichotivou bilanci změnit.

Pikantní souboj

V KV Areně může dojít v neděli k pikantnímu bratrskému souboji. V pátek totiž dostal první karlovarskou extraligovou příležitost obránce Lukáš Doudera, jehož bratr Milan už několik let pravidelně nastupuje na Třinec. Je tak dost možné, že se spolu potkají na ledě v neděli.

Z tábora hostí - Oceláři Třinec

Jeden z každoročních aspirantů na titul a úřadující mistr i letos zatím vládne extralize. Velký bodový zisk, kladný rozdíl ve skóre, přesvědčivé výkony na kluzišti. Od začátku sezony má Třinec dobře našlápnuto k obhajobě titulu. Během třiadvaceti zápasů totiž Oceláři nebodovali jen dvakrát, ve druhém kole s Plzní a na začátku listopadu s Hradcem, to je opravdu obdivuhodná série. Třinec nyní čeká venkovní série, kterou načal už v pátek v Liberci. Severočeši začali vzdorovat až ve třetí části, což už si Oceláři bez problémů pohlídali. V neděli se pak představí na karlovarském ledě a ve čtvrtek jedou do Zlína. Všechny tři zápasy tak mají proti celkům ze spodku tabulky a čeká se plný bodový zisk.

Z hlediska bodování v týmu jasně vyčnívá spolehlivý Martin Růžička, útočník první formace má na kontě 25 bodů (12+13). Nikdo další již bodově moc nevyčnívá, i to ukazuje o vyrovnanosti a kvalitě kádru, trefit se prostě zvládne každý hráč. Kvalitní výkony odvádí jako vždy i Hrňa, Marcinko či Nestrašil. Možná trochu se očekáváním je bodový přínos kapitána Petra Vrány, i tak to ale nemusí vadit, protože tým prostě šlape jako hodinky a všichni se velmi dobře doplňují.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Trenérský štáb nedělního soupeře velmi dobře, má ho nastudovaný a ví, co od něj čekat. "Čeká nás asi nejkvalitnější tým extraligy, velmi organizovaný tým s velkou ofenzivní kvalitou. Bude to asi nejtěžší zkouška na domácím hřišti," říká Mariška o Ocelářích. "Budeme se snažit navázat na ten poslední výkon proti Pardubicím, který byl týmový, obětavý, hráči se drželi našeho systému a dokázali si, že můžou bojovat proti každému. V domácím prostředí, před našimi fanoušky, uděláme vše pro to, abychom byli co nejlepším soupeřem Třince a abychom se porvali o každý bod," dodává asistent trenéra za závěr.

Související články