HC Energie Karlovy Vary

Skvělý obrat! Energie veze tři body z Brna

Ve vyrovnaném utkání s brněnskou Kometou se na úvodní branku zápasu čekalo do prostřední části. Energie otevřela gólový účet zápasu, ale Brno v oslabení srovnalo. O vítězi rozhodla závěrečná dvacetiminutovka, ve které se Filip Koffer předvedl gólem. Ondřej Beránek zaznamenal dvě trefy a spolu s Kofferem se podílel na karlovarském vítězství.
Tipsport extraliga, 27. kolo, pá 9.12.2022, WINNING GROUP ARENA
Kometa Brno
Karlovy Vary
2:3
0:0, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 35. Flek (Zaťovič, Kučeřík), 46. Kollár (Zaťovič, Zbořil) – 29. O. Beránek (Redlich, Jiskra), 50. Koffer (Gríger, Rachůnek), 53. O. Beránek (Jiskra).
Rozhodčí: Ondráček, Šír – Gebauer, Hlavatý
vyloučení3:2
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku28:30
zblokované střely13:11
hity5:4
vhazování34:25
diváci5012
Kometa Brno: Furch – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Flek, Holík, Horký (A) – Kollár, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Tureček – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Kružík, Chalupa.

Komentář k utkání

Karlovy Vary začaly v Brně časnou přesilovou hrou. V ní se brněnská čtveřice musela hodně ohánět a jen díky obětavosti udržela Kometa bezbrankový stav po šanci Koblasy. Energie působila velmi aktivně na ledě a Furch tak musel poměrně často zasahovat proti střelám soupeře. Na druhé straně byl velmi blízko vedoucí brance Zaťovič, který střílel z mezikruží, ale trefil pouze tyč. Že má Habal dobře postavené tyče se ujistil v sedmnácté minutě, kdy v oslabení ujel soupeři Süss a nastřelil znovu brankovou konstrukci. Brňané v závěru první třetiny zatlačili soupeře do vlastního pásma, ale Habal udržel bezbrankový stav.

I v průběhu druhé třetiny hráli hlavní roli brankáři. Hned v prvním střídání měl obrovskou šanci Gríger, který dvakrát dorážel před brankovištěm. Furch byl ale připraven. Stejnou jistotu předvedl krátce poté Habal na druhé straně po ráně Süsse. Skóre se měnilo až těsně před polovinou zápasu. Nahozený kotouč před brankovištěm zpracoval Ondřej Beránek a bekhendem z otočky pohotově překonal Furcha mezi betony. Energii vstřelená branka pomohla a druhý gól mohl přidat krátce poté znovu Beránek, který pálil z voleje z levého kruhu. Furch ale bleskovým přesunem Kometu podržel. To byl základ pro to, aby domácí mohli vyrovnat. Ve vlastním oslabení vyvezl puk z pásma Jakub Flek, který krásnou střelou pod horní tyč překvapil Habala. Kometě vyrovávací branka prospěla a výrazně oživila hru na ledě.

Začátek třetí třetiny byl z obou stran opatrný. Přece jen se ale domácí dostali do velké šance. Přečíslení dva na jednoho vyřešil skvělou přihrávkou Koblížek, ale Zaťoviče vychytal ramenem Habal. V 46. minutě šla Kometa poprvé do vedení a to díky využité přesilové hře. Ačkoliv Habal nejprve vychytal střelu Zbořila, ve správný čas na správném místě byl Andrej Kollár, který z dorážky prostřelil hostujícího brankáře. O dvě minuty později mohl zvýšit vedení Brna Koblížek. Přečíslení dva na jednoho vzal na sebe, ale ránu k bližší tyči si Habal pohlídal. O to více mohla domácí mrzet 50. minuta. Na pravém kruhu si zkušeně podržel kotouč Filip Koffer a ve vhodný moment překonal střelou mezi rukou a tělem Furcha. O tři minuty později se misky vah znovu otočily na stranu Karlových Varů. Na hranici pravého kruhu dostal prostor ke střele Ondřej Beránek a trefil se do protějšího rohu branky. Brněnští hokejisté se hnali při hře bez brankáře za vyrovnáním. Velmi blízko byl Zaťovič, který dostal skvělou přihrávku od Horkého před prázdnou branku, ale nepovedlo se mu usměrnit puk do zcela prázdné klece. I přes množství šancí si Kometa body z domácího zápasu proti Energii neodnesla.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout: Nezačali jsme dobře, byli jsme nervózní a soupeř toho využil. Ve druhé třetině jsme se od vyrovnávajícího gólu dostali zpátky do zápasu. Ve třetí třetině jsme šli zaslouženě do vedení, ale bohužel dvě hloupé chyby nás stály zápas. Soupeř měl na konci štěstí, protože jsme tam měli tři nebo čtyři tutovky, jednou dokonce prázdná branka, ale takový už je hokej. 

Vojtěch Šik: Do zápasu jsme vstoupili dobře a hráli jsme to, co jsme chtěli. Do toho gólu, který jsme dostali při vlastní přesilovce jsme byli lepší tým a měli jsme tam šance. Po tom gólu nás to trochu opařilo a Kometa měla chvilku na vrch. My jsme ale věřili tomu s čím jsme vstoupili do toho utkání. Podařilo se nám vyrovnat a ten třetí gól se nám povedlo to co jsme chtěli a to být důrazní a rotovat v útočném pásmu. Na konci jsme měli štěstí, když soupeř byl centimetr nebo dva od gólu, ale to k hokeji patří. 

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 8.12.2022

Energie míří do Brna! V sestavě i duo K+K