HC Energie Karlovy Vary

Přišel, viděl, skóroval! Parádní týmový výkon, těší Koffera

Premiéru jako hrom si na ledě brněnské Komety odbyl útočník Filip Koffer. Nejnovější posila Energie nastoupila v elitní útočné formaci, důvěru trenérům vrátila měrou největší, vyrovnávací brankou na 2:2. Karlovarští hokejisté nakonec přidali ještě jednu branku a odvážejí si z Brna důležité tři body.

Filipe, gratuluji k vítězné premiéře. Jak hodnotíte samotné utkání?
Myslím si, že jsme tady převedli výborný týmový výkon. Šlapali jsme až do poslední minuty. Nevzdali jsme to ani za nepříznivého stavu a dokázali to ještě otočit. Toho si nesmírně vážím a jsem rád za tři body.

Uvedl jste se hned gólem. Je to psychická vzpruha?
Určitě, jsem za to moc rád. Hraju ale s výbornými spoluhráči, bez kterých by to nešlo. Viděl jsem, že mi tam ten bek už přejel, tak do toho plácnul a naštěstí to vyšlo.

Dostal jste velký prostor na ledě, příjemná změna?
Jednoznačně. Proto jsem vlastně tu výměnu akceptoval a vyslyšel nabídku Karlových Varů – že budu více hrát. Mám radost, že se mi ten čas na ledě podařilo dnes takto zužitkovat. Zisk tří bodů z Brna mě moc těší.

Měl jste vůbec čas se sehrát s novými spoluhráči?
Měli jsme s kluky dva tréninky, takže toho času zatím moc nebylo. Ale myslím, že jste ten zápas odehráli celkem dobře. Byly tam samozřejmě nějaké chyby, ale ty už k hokeji patří. Nejdůležitější je, že jsme to odmakali jako tým a byli odměněni vítězstvím.

Kometa je v krizi. Bylo to na ledě znát?
Na tohle jsme úplně nekoukali. Prostě jsme se chystali na Kometu a chtěli vyhrát, bez ohledu na to, že je Kometa aktuálně v nějakém srabu.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 8.12.2022

Energie míří do Brna! V sestavě i duo K+K