HC Energie Karlovy Vary

Beránek sestřelil Brno dvěma góly, pak Energii zachránil. Celý tým šel za výhrou, říká

Na ledě byl od začátku ohromně vidět. Jeho útok s Vítem Jiskrou a Tomášem Redlichem byl u dvou branek Energie a vydatně pomohl k cenné výhře na ledě brněnské Komety. Ondřej Beránek dvakrát skóroval a po polovině základní části už dorovnal svůj gólový účet z úvodní fáze loňské sezony.

Energie na Brno vletěla. Už první část hosté vyhráli na střely 14:6 a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří skórovat. Před polovinou zápasu to byl právě Ondřej Beránek, který otevřel skóre, stejný muž pak rozhodl ve třetí třetině o výhře Karlových Varů.

„Celý tým šel za vítězstvím. Plnili jsme všechny pokyny, které nám trenéři dali a jsme moc rádi, že jsme to takhle ukopali,“ říkal skromně dvougólový střelec.

Se svými spoluhráči měl sice více ze hry, jenže byla to Kometa, která se po využité přesilovce dostala po pěti minutách třetí části do vedení. Jenže pašerák Filipa Koffera a následně parádní rána do šibenice od Beránka pomohly Energii zápas otočit. Brnu v závěru nepomohla ani hra bez brankáře, při které energetici předvedli parádní obětavý výkon.

„Zasloužili jsme si to za tu bojovnost, celý zápas jsme do toho šli po hlavě. Museli jsme dnes vyhrát,“ doplnil hodnocení utkání šestadvacetiletý forvard.

I on byl jednou z hlavních postav již zmíněného závěru utkání. Beránek totiž ke svým dvěma brankám přidal v poslední minutě ještě obětavý zákrok při superšanci Zaťoviče, jehož dorážku zmařil obětavým tygřím skokem. Energii čeká v neděli ještě domácí duel s Hradcem, pak už je čeká reprezentační přestávka. Volno si během ní ale už podruhé v sezoně neužije právě Ondřej Beránek, který se společně s Jiřím Černochem opět dočkal reprezentační nominace!

„Vždy je to čest dostat se do národního týmu. Jsem moc rád, že jsme s Čečem dostali pozvánku. Chceme tam odvést co nejlepší práci. Je to odměna,“ těší se na další reprezentační zkušenost.

Související články

Preview k zápasu | čt 8.12.2022

Energie míří do Brna! V sestavě i duo K+K