HC Energie Karlovy Vary

Energie míří do Brna! V sestavě i duo K+K

Hráči Energie před sebou mají další venkovní zápas. V pátek vyrazí pod Špilberk, aby se potřetí v této sezóně postavili brněnské Kometě. V prvních dvou duelech byli úspěšnější brněnští hráči, přičemž doma dělily energetiky od výhry jen dvě minuty. Podaří se karlovarským prolomit smůlu a zabodovat na ledě soupeře? To se ukáže v pátek 9. prosince v 18:00 hodin. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny budou otevřeny od 11:00 hodin do začátku zápasu.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky:Online předprodej

O soupeři

Do letošní sezóny Kometa vlétla, no jako kometa. Po šestnáctém kole byla na 3. místě tabulky. Vypadalo to, že hra, kterou týmu naordinoval nový hlavní trenér Martin Pešout, bývalý kouč Energie, ponese ovoce. Právě po zmiňovaném 16. kole však nastal zlom a brněnský tým od 1. listopadu v deseti zápasech vybojoval pouze šest bodů. Aktuálně je Kometa na 7. místě v extralize.

Od posledního vzájemného duelu došlo i ke změnám v týmu. Do Olomouce odešel brankář Jakub Sedláček, jako náhrada za zraněného Branislava Konráda. Po jeho návratu zamířil Jakub Sedláček do Bánské Bystrice. Na finského útočníka Tomi Sallinena, který přišel v září jako výpomoc za zraněné hráče, nebyla po oboustranné dohodě uplatněna opce.

Výsledky v posledních utkáních nenechávají klidnými brněnské fanoušky a opět přilákaly na střídačku Libora Zábranského. Ten se za svůj tým postavil při domácím duelu se Spartou, které Kometa nakonec podlehla 2:6. V prvních dvou částech byla hra poměrně vyrovnaná, ale v poslední třetině si sparťané své vítězství pojistili třemi brankami.

Nejproduktivnějším hráčem je Petr Holík s dvaceti pěti body (4 + 21), dalším je Luboš Horký s devatenácti body (13 + 6), chybí mu však tři zápasy, které neodehrál kvůli stopce za zákrok na karlovarského obránce Martina Rohana. Třetí pozice v produktivitě patří Adamovi Zbořilovi se sedmnácti body (4 + 13). Luboš Horký je s třinácti góly zároveň nejlepším střelcem týmu. Devět gólů vstřelil exkarlovarský Jakub Flek a osm gólů eviduje finský útočník Kim Strömberg, ten ostatně dvěma góly přispěl k první porážce Energie.

Z kabiny Energie

Je to k neuvěření, ale horší výsledky Karlových Varů začaly také od šestnáctého kola. V té době byla Energie na 7. místě tabulky. Ve dvanácti duelech, které energetici od 1. listopadu sehráli, získali osm bodů a aktuálně jim patří 11. místo v extralize. Na výkonu týmu se mimo jiné podepsala rozsáhlá marodka, která se ne a ne vyprázdnit. Zápas proti kladenským Rytířům navíc nedohráli obránci Michal Plutnar a Ondřej Dlapa, kteří se na marodce připojili k obráncům Dalimilu Mikyskovi a Martinovi Rohanovi. Ten je mimo sestavu od posledního duelu s Kometou a v těchto dnech se pomalu zapojuje do tréninků. Mezi zraněnými je stále útočník Jan Hladonik. V utkáních tak i nadále vypomáhají hráči z Baníku Sokolov a karlovarští junioři.

K velké změně došlo v tomto týdnu na soupisce Energie. Po necelých čtyřech sezónách svlékl dres Energie Tomáš Vondráček. Kapitánovi týmu končila po této sezóně smlouva a na dalším působením se domluvil s Dynamem Pardubice. Po dohodě obou klubů se tento týden uskutečnil trejd, v rámci kterého do Energie přišel pardubický odchovanec Filip Koffer. Talentovaný útočník se již ve středu připojil k energetikům na tréninku a měl by naskočit do zápasu s Kometou. Novým kapitánem Energie se stal útočník Jiří Černoch.

Zatímco na Filipa Koffera čeká vůbec premiérový duel za Energii, David Kofroň už za karlovarský celek letos nastoupil. Naposledy však koncem září v Plzni, kde kvůli zranění nedohrál a poté více než dva měsíce nehrál. V rámci rekonvalescence nastoupil za partnerský Baník Sokolov do pondělního utkání proti týmu Pardubice B a připsal si dva body (1 + 1). V pátek pak konečně naskočí do zápasu i za Karlovy Vary.

Související články