HC Energie Karlovy Vary

Parádní zážitek, hrozně mě to baví, říká nadšený Kotvan o tréninku MMA

Když máte skoro dva metry a víc než metrák váhy, skoro se od vás očekává, že umíte rány rozdávat. Obránce Oldrich Kotvan je navíc velkým fanouškem bojových sportů, a tak si čtvrteční trénink v chodovském ELITE Centre opravdu užil.

„Bylo to úplně parádní. Naplňuje mě to, hrozně mě to baví. Je to pro nás velké zpestření a vidíme, jak náročné to mají zápasníci,“ hodnotil trénink devětadvacetiletý bek bezprostředně po skončení hodinové dřiny. V jeho výrazu jste mohli vidět upřímné nadšení, které ve slovenském obránci zanechalo uplynulých šedesát minut. Kotvan si užil každičkou z nich.

„Bavilo mě všechno, od rozcvičky až po konečné veslování, kde jsme si zkusili, jak náročná je trať na 1000 metrů. Myslím, že jsme si to užili,“ mohl s klidem mluvit i za své spoluhráče.



Pro hráče, který vybojoval se Zlínem mistrovský titul, se při jeho vášni pro bojové sporty vcelku logicky nejednalo o zcela novou zkušenost. „Něco podobného už jsem absolvoval s kamarádem, který má co dočinění s armádou, kde takové věci trénují. Něco málo mi ukázal, ale jinak jsem spíš samouk, který si trochu bouchal do pytle v garáži,“ popisuje Kotvan, že mu podobný typ tréninku rozhodně není cizí a stal se tak i součástí jeho přípravy před novou sezonou. Nabyté zkušenosti se mu ve čtvrtek rozhodně hodily.

„Určitě mi to pomohlo, akorát je k tomu potřeba pořádná fyzička a je vidět, že je to trošku něco jiného než náš sport. Myslím si ale, že nám to hodně dá,“ uvědomuje si rodák ze Skalice, jak moc odlišné mohou hokej a sporty typu MMA být.



Kotvan, který váží přes sto kilogramů a byl tak ve čtvrtek odpoledne patrně jediným energetikem v této váhové kategorii, však neměl problém najít pro společný trénink svého sparingpartnera. Této role se totiž víc než obstojně zhostil útočník Petr Koblasa. „Najdou se tu taky pěkní řízci jako je Kobli. S Vencou Skuhravým by ale asi málokdo pohnul, ten ale asi těmto sportům neholduje,“ narážel Kotvan na fakt, že dlouholetý kapitán se tentokrát tréninku nezúčastnil.

Zájem slovenského hokejisty o bojové sporty ale nekončí po uplynutí čtvrteční tréninkové jednotky. Jak sám Kotvan přiznává, je velkým fanouškem Oktagonu. „Sleduji ho hodně aktivně, momentálně projekt Oktagon Underground,“ dodává muž, mezi jehož favoritem mezi světovými zápasníky je Brazilec Paulo Costa.


Fotogalerie