HC Energie Karlovy Vary

Extraliga se bude hrát dál, bohužel bez fanoušků. Kluby se dohodly na pokračování

Nejvyšší česká hokejová soutěž bude pokračovat i nadále, nic na tom nemění ani od pondělí platný nouzový stav, kdy se zakazuje účast fanoušků na stadionech. Zástupci všech klubů Tipsport extraligy se na tom dohodli během páteční videokonference s ředitelem soutěže Josefem Řezníčkem. Energetici tak odehrají po skončení nařízené karantény svůj úvodní duel dle plánu v úterý 6. října v KV Areně s pražskou Spartou.

Od pondělí 5. října se na základě vyhlášeného nouzového stavu zakazuje účast divákům na sportovních akcích, a to po dobu nejméně 14 dnů. Toto nařízení bohužel neumožňuje našim fanouškům, aby podporovali Energii během nejbližších domácích utkání přímo v KV Areně.

Vedení klubu v současné chvíli připravuje pro fanoušky, kteří mají zakoupenou platnou permanentní vstupenku na sezonu 2020/21, možné formy kompenzace.

Permanentkářům bude umožněno bezplatně navštívit domácí utkání případného předkola play-off. V případě, že by klub nepostoupil do předkola play-off, dostanou letošní permanentkáři slevu na permanentní vstupenku pro následující sezonu 2021/22, a to v poměrné výši k počtu zápasů, které jim na základě vládního nařízení nebylo umožněno navštívit.

Všichni permanentkáři navíc po dohodě klubu s marketingovým partnerem Tipsport extraligy společností BPA sport marketing a.s. mají až do konce října možnost bezplatně sledovat hokejové přenosy z nejvyšší soutěže na serveru Hokejka TV. Více informací v tomto článku.

Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary děkuje všem fanouškům a partnerům za jejich přízeň a trpělivost i v aktuální, nejen pro sport nepříznivé, době. Neskutečně si toho vážíme a jsme za Vaši podporu velice vděčni.


Oficiální tisková zpráva z videokonference klubů Tipsport extraligy 2.10.2020

Kluby na dnešní videokonferenci řešily nastalou situaci, která bude platit od 5. - 18. 10. s nulovou kapacitou diváku na stadionech. Jednání bylo velmi vstřícné a věcné, většina klubů se po zvážení zdravotní situace a všech navazujících aspektů shodla na tom, aby byla během 14 dnů sehrána ta utkání, která se sehrát mohou, popřípadě, aby byl vedením TELH upraven nový, alternativní návrh hracího plánu.

Kluby chtějí v následujících 14 dnech prostřednictvím Národní sportovní agentury co nejvíce zintenzivnit jednání s odpovědným státními subjekty, napřímo pak s krajskými hygienickými stanicemi o individuálním přístupu ke stanovení bezpečných kapacit na svých stadionech, obdobně jako tomu je ve Švýcarsku. Současně kluby obdržely informaci od Národní sportovní agentury, že podklady pro náhrady z programu Covid Sport byly již odeslány na Ministerstvo průmyslu a obchodu, neboť netrpělivě očekávají nutnou pomoc v této těžké situaci.

Je potřeba vyzdvihnout pozitivní přístup klubů a jejich partnerů, zejména také partnerů Tipsport extraligy, že tuto vážnou situaci může Tipsport extraliga v následujících 14 dnech překlenout pokračováním soutěže bez diváků. Neodmyslitelnou součástí takového řešení je nadstandardní podpora majitelů klubů, všech hráčů a pochopení ze strany fanoušků.

Vyjádření ředitele soutěže Josefa Řezníčka

„Po zvážení všech pro a proti jsme se dopracovali k názoru, že extraliga bude během následujících čtrnácti dnů pokračovat. Dohodli jsme se na alternativní úpravě původně rozepsaných zápasů tak, aby to vyhovovalo všem klubům. Budeme se muset podívat a počítat týmy, které vůbec můžou hrát a vytvořit nějaký spravedlivý rozpis.“

„Kluby vyjádřily absolutní naději, že budou pokračovat vyjednávání prostřednictvím NSA a jejího šéfa Milana Hnilička s autoritami ve vládě o individuálních kapacitách na stadionech, jako je tomu kupříkladu ve Švýcarsku.“

Kluby zároveň netrpělivě očekávají nutnou pomoc v této těžké situaci. Od Národní sportovní agentury dostaly informaci, že podklady pro náhrady z programu Covid Sport byly už odeslány na Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„Časový horizont, kdy se tak stane, neznáme. Už je ale vše předáno, takže by to mělo být v procesu,“ řekl Řezníček k dotačnímu programu, který má klubům kompenzovat ekonomické ztráty způsobené diváckými omezeními.