HC Energie Karlovy Vary

Energie posiluje obranu, z Liberce přichází někdejší reprezentant Oldrich Kotvan!

Po odchodu Vladimíra Emingera a Matěje Stříteského a posile v podobě Lukáše Pulpána hlásí kádr karlovarské Energie další změnu v obranných řadách. Na západ Čech přichází někdejší slovenský reprezentant a bývalý obránce Liberce Oldrich Kotvan. V Karlových Varech podepsal roční kontrakt.

„Po odchodu Matěje Stříteského jsme sháněli obránce, který by zvládl porci více než 20 minut za zápas. Rozhodli jsme se vzít Oldricha Kotvana, protože potřebujeme vyztužit defenzivu i co se týče oslabení. Naši obránci navíc většinou nejsou většího vzrůstu, takže jsme jednoho většího chlapa potřebovali,“ říká o příchodu Kotvana hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Rodák ze Skalice přinese do kádru Energie nejen potřebné výškové a váhové parametry, měl by ale zacelit i ofenzivní ztrátu po odchodu Stříteského s Emingerem. Však považte, ve 349 zápasech posbíral na obránce skvělých 131 bodů (40 + 91), ze čtyřiceti vstřelených branek navíc hned 26 bylo zásahem v početní převaze. O využití statného beka tak nemůže být pochyb, přitom Kotvan se neztratí ani při hře v oslabení.

Oldrich Kotvan
Z 31
G 5
A 7
B 12

„S Oldrichem počítáme samozřejmě i pro přesilové hry a oslabení tak, abychom využili jeho přednosti, které má, a to jak směrem dopředu, tak i dozadu,“ dodává k herním vlastnostem slovenského hokejisty.

Devětadvacetiletý Kotvan je pro tuzemské fanoušky známým jménem. V nejvyšší soutěži odehrál už 349 utkání, když postupně nastupoval za Zlín, Mladou Boleslav a poslední sezonu strávil v Liberci, kde byl nejprve na dvouměsíční zkoušce, následně ale podepsal smlouvu do konce sezony. Na severu Čech už ale pokračovat nebude.

„S Libercem jsme se nedohodli na pokračování a od trenéra jsem dostal informaci, že bych ve Varech dostal větší prostor, což já potřebuji. Vary hrály minulý rok skvělý hokej, takže jsem to chtěl zkusit. Udělám maximum proto, abych týmu pomohl,“ říká k okolnostem přestupu Oldrich Kotvan.

✍️ | Novou posilou obranných řad Energie se stává Oldrich Kotvan! 💥 Téměř dva metry vysoký bek, někdejší slovenský...

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Úterý 19. května 2020

Odchovanec trnavského hokeje po odchodu z vlasti před deseti lety strávil jednu sezonu v nižších zámořských soutěžích, pak už se ale vydal směrem na západ od Slovenska. V Česku postupně prošel extraligovými výběry Zlína, Mladé Boleslavi či Liberce, vzpomínky na něj mají i během jeho prvoligového působení v Olomouci či Jihlavě. Největší úspěchy ale zapsal hned v prvních sezonách mezi tuzemskou elitou, v ročníku 2012-13 vybojoval v dresu Zlína stříbro, o rok později pak s Berany dokonce slavil mistrovský titul. Ani v Karlových Varech se netají tím, že by rád došel s týmem daleko.

„Cíle mám určitě ty nejvyšší. Chtěl bych si zahrát play-off a udělat co nejlepší výsledek. Myslím si, že tým tady na to má, stačí se podívat na minulou sezonu. Když hráli proti Liberci, tak to byl opravdu nepříjemný a nabruslený soupeř. Ambice budou veliké,“ netají se sebevědomě slovenský zadák.

Kotvan si povedenými výkony v Baťově městě řekl i o pozvánku do slovenského národního týmu, kde odehrál celkem 18 mezistátních duelů.

Statistiky Oldricha Kotvana