HC Energie Karlovy Vary

Draft CHL: Bačo prvním vybraným energetikem! Hamrlu si vybralo Rimouski

Další Import draft do CHL, kde si kanadské mládežnické organizace vybírají talentované hráče, je minulostí. Dostalo se také na dva zástupce z karlovarské akademie.

50. Róbert Bačo

Na padesáté pozici se dostala řada na prvního energetika v draftu. Talentovaný slovenský forvard Róbert Bačo zaujal zástupce týmu Moose Jaw Warriors.

Bačo má za sebou zajímavý ročník. Kvůli koronavirové pandemii nemohl strávit celý rok v juniorské lize, a tak sbíral zkušenosti i na seniorské úrovni. Ve svém celkově druhém utkání v extralize si připsal premiérový bod za asistenci. Kromě toho ještě naskočil do devíti duelů v Chance lize, kde v dresu kadaňských Trhačů nasbíral dva kanadské body.

„Jsem nesmírně vděčný za tuto příležitost. Můžu říct, že tuto šanci beru seriózně a postupně svými výkony dokážu, že si zasloužím místo v týmu,“ říká Bačo.

70. Patrik Hamrla

Rimouski Océanic je známá mládežnická destinace, kterou prošli i hráči jako Sidney Crosby či Alexis Lafreniere. Tento klub nyní na sedmdesáté pozici ukázal na karlovarského gólmana Patrika Hamrlu!

Zlínský odchovanec vloni naskočil do šesti zápasů za Energii, mimo to třikrát nastoupil v první lize za Sokolov a ve třech utkáních za Kadaň.

„Rimouski je takové historické mužstvo. Pokud tam budu hrát, tak se navíc budeme potkávat i s Bednou (Janem Bednářem), což je super,“ líčí brankář, který byl už dříve draftován do USHL.