HC Energie Karlovy Vary

Defenzivu Energie vyztuží David Bernad

Sestava karlovarské Energie hlásí úvodní posilu do obranných řad pro novou sezonu. Na roční hostování z Mladé Boleslavi přichází osmadvacetiletý zadák David Bernad.

Zkušený obránce pocházející z Písku strávil posledních deset sezon ve středočeském klubu, kde odehrál i poslední extraligový ročník. V něm nastoupil v dresu Mladé Boleslavi do 48 utkání, ve kterých zapsal 5 bodů (1+4). Zajímavostí je, že při absencích v útoku Středočechů odehrál i několik zápasů jako člen útočných řad svého mužstva.

„Myslím, že už jsem změnu potřeboval. V Boleslavi jsem byl už dlouho, potřeboval jsem nějaký restart a trochu vyčistit hlavu i vzduch. Nabídek jsem měl více, jsem rád, že to dopadlo takto. Po dnešním prvním tréninku jsem z toho nadšený, tak věřím, že to tak bude i pokračovat,“ hlásil bezprostřední dojmy po přesunu do Karlových Varů.

S Mladou Boleslaví Bernad došel v uplynulém extraligovém ročníku do semifinále. V Karlových Varech by tak určitě chtěl na podobně úspěšnou sezonu navázat. „Chci, aby se týmu dařilo, Věřím, že můžeme uspět, mužstvo tady na to je. Nechci ale lítat někde v oblacích, musíme jít postupnými krůčky,“ zůstává zkušený obránce nohama pevně na zemi.

David Bernad se již připojil k A-týmu, se kterým dnes začal letní přípravu na nový extraligový ročník.

Profil Davida Bernada (obránce, 2.5.1994)

Osmadvacetiletý obránce David Bernad je odchovancem jihočeského hokeje. Narodil se a až do svých 18 let hrál za tamní hokejový klub, v sezoně 2011/12 se v jeho barvách stal nejlépe bodujícím obráncem dorostenecké extraligy. Možná i proto si ho vyhlédli zástupci Mladé Boleslavi, kam před sezonou 2012/13 odešel jako jedna z posil pro juniorský výběr. Za ten nastupoval tři roky a v ročníku 2014/15 jej dovedl až do finále juniorské extraligy, ve kterém však Středočeši padli 0:2 na zápasy s Chomutovem. Ve stejné sezoně byl Bernad opět nejlépe bodujícím obráncem soutěže.

Už o rok předtím naskočil poprvé do extraligy, kde v dresu Mladé Boleslavi odehrál tři utkání. Po skončení juniorské kariéry pak první zkušenosti v dospělém hokeji sbíral převážně v nižších soutěžích, a to v prvoligovém Ústí nad Labem, na pár utkání si ale vždy odskočil i do nejvyšší soutěže. Napevno se do sestavy extraligového týmu prosadil v sezoně 2018-19, do dnešního dne odehrál mezi elitou 218 zápasů, ve kterých zapsal 49 bodů (16+33).