HC Energie Karlovy Vary

Energetici dřou na novou sezonu, za sebou už mají polovinu přípravy

Hokejisté karlovarského A-týmu nezahálí. Pod vedením kondičního trenéra Martina Iterského absolvovali už polovinu z desetitýdenní suché přípravy před novou sezonou.

Dřina v posilovně, ale i neoblíbené výběhy do kopců. Nejen to čeká a něco už mají karlovarští hokejisté v rámci letní přípravy za sebou. Tu v letošní sezoně nově vede kondiční trenér Martin Iterský.

„S Martinem jsme přípravu na jejím začátku konzultovali. Nyní je to ale vyloženě jeho starost. Myslím si, že je to odborník na svém místě a už teď se těším, jak budou hráči poté vypadat na ledě,“ říká hlavní trenér David Bruk, který plně věří trenérovi, který patří mezi nejlepší v Česku.

„Denně jsme v kontaktu a každý pátek, vždy po skončení týdne, dostávám maximálním penzum informací o tom, jak ten daný týden příprava probíhala,“ naznačuje, jak probíhá jeho spolupráce s Iterským.

Jejich svěřenci aktuálně využívají plochy v hlavní hale KV Areny, kde je namísto ledu položena palubovka, bohatě si užívají obou posiloven a každou středu pak energetiky čeká venkovní trénink na partnerské škole ZŠ Krušnohorská na Růžovém Vrchu.

Úvodní fáze letní přípravy potrvá deset týdnů, pro energetiky skončí ve čtvrtek 6. července. Dovolená ale nebude mít dlouhého trvání. Už v pondělí 17. července se hokejisté A-týmu sejdou k pokračování suché fáze přípravy, o týden později, tedy v pondělí 24. července, pak zahájí přípravu na ledě.

„Přípravu chceme udělat trochu delší, než byla loni. Záměrně tam nedáváme tak dlouhé volno, to měli hráči po sezoně, kdy měli dostatek času na to, aby se dali zdravotně do pořádku a odpočinuli si i hlavou. Nyní už se budeme kontinuálně připravovat na novou sezonu,“ dodává Bruk ke změně formátu letní přípravy.

V kádru Energie chystajícím se na novou sezonu zatím chybí Ondřej Beránek a Jiří Černoch, kteří po nedávno skončeném mistrovství světa dostali volno a k týmu by se měli připojit na konci června. Dvě nové severské tváře pak tým doplní v polovině července.

Sérii přípravných duelů pak zahájí v úterý 8. srpna a do začátku soutěže odehrají energetici celkem devět přátelských zápasů. Ostrý start sezony je pak čeká v pátek 15. září na ledě ambiciózních Vítkovic.

S energetiky se ale můžete potkat již dříve. V sobotu 10. června již tradičně několik z nich navštíví Benefiční den na Velkém Rybníku, o týden později se pak utkají s Baníkem na Závodě dračích lodí na koupališti Michal v Sokolově.

Fotogalerie