HC Energie Karlovy Vary

Za tři body jsme rádi, vyskakovat si ale nemůžeme, ví Marosz

Ve čtvrtém extraligovém utkání nové sezony si karlovarská Energie poradila s pražskou Spartou poměrem 6:3. K zisku tří bodů dvěma slepenými góly přispěl útočník Rostislav Marosz, který byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Rosťo, dali jste dva rychlé góly, to byl velmi povedený vstup do zápasu…
Povedený nástup ale potom si zase necháme dát na 2:2 a to je hrozná chyba. Příště už nemusíme mít takové štěstí, aby nám to tam tak napadalo. Potom jsme odskočili na 6:2 a už jsme si výsledek pohlídali. To se nám příště už nemusí podařit.

Druhou třetinu jste vyhráli 4:0. Mohl byste přiblížit góly?
Musím říct, že jsme měli i docela štěstí. Ale důležité je, že jsme mu šli naproti. Musíme se toho držet a dál makat na 120 procent. Potřebujeme body a jsme rádi, že jsme to zvládli doma se Spartou.

Co se změnilo ve vaší hře, že dnešní zápas skončil konečně výhrou?
My jsme se snažili hrát pořád stejně. Ale šlo to špatně. Proti Plzni nám to nešlo, potom doma s Třincem to bylo o něco lepší, v Brně zase lepší a dneska to už vyšlo. Musíme se toho držet.

Uvolnila se po výhře atmosféra v kabině?
Máme ze čtyř zápasů jen tři body, takže si nemůžeme vyskakovat, ale jsme rádi za ty tři body. V dalším utkání to musíme potvrdit a sbírat další body, protože chceme být výš.

S čím půjdete do následujícího zápasu proti Pardubicím?
V Pardubicích musíme opět chytnout začátek a určitě chceme bodovat.

Díky za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 21.9.2015

Tomáš Rohan o povedeném utkání se Spartou

Preview k zápasu | so 19.9.2015

Porazí energetici doposud stoprocentní Spartu?