HC Energie Karlovy Vary

A-tým se vrací do KV Areny. O restartu TELH bude jednat vedení soutěže

Na základě pondělního rozhodnutí Vlády České republiky se mohou profesionální sportovci opět začít připravovat i na vnitřních sportovištích, a to s platností od středy 4. listopadu. V nejbližší době by se rovněž měla roztočit kola nejvyšší soutěže, o výjimku o opětovné spuštění soutěže může vedení Tipsport extraligy žádat rovněž od středy. K restartu ale bude třeba splnit přísné hygienické podmínky, jejichž přesné znění bude v nejbližší době upřesněno.

Na úterní tiskové konferenci naznačil některé možné podmínky Milan Hnilička stojící v čele Národní sportovní agentury (NSA), která restart profesionálních sportovních soutěží s vládou vyjednala. „Součástí opatření bude testování před každým zápasem. Dál se má týkat dodržení rozestupů a limitovaného počtu lidí na zápasech, aby na něm byly pouze nejnutnější osoby k jejich zajištění. Čili organizátoři, média, hráči a realizační tým,“ uvedl bývalý reprezentační gólman.

Ohledně testování chce ale vedení soutěže jednat. „Máme jinou situaci, hrajeme třikrát týdně. My se přizpůsobíme, jsme připraveni testovat před každým zápasem, ale budeme se snažit domluvit nějakou rovnici, že otestujeme třeba jednou týdně. Když budeme muset testovat před každým zápasem, budeme testovat, ale věřím, že se dokážeme domluvit na jiném řešení,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Vedení Tipsport extraligy v tuto chvíli vyjednává úpravu rozpisu utkání a termín, kdy by se mohla soutěž znovu rozběhnout.

„U extraligy nemusíme program tolik měnit, můžeme zápasy srazit. Reálně vidím nejdříve neděli, ale situaci řešíme už od včerejška,“ dodal Král s tím, že doufá, že se začne hrát v nejbližší době.

Karlovarští hokejisté se po dobu zastavení soutěže a zákazu trénování na vnitřních sportovištích připravovali individuálně, trénink na ledě pak absolvovali v sousedním Německu. Ve středu by se poprvé mohli sejít k tréninku znovu v KV Areně, kde se začne připravovat na restart nejvyšší soutěže.

O konkrétních termínech zápasů v upraveném rozpisu soutěže budeme informovat v nejbližší době. Utkání budou moci fanoušci sledovat prostřednictvím serverů Onlajny.com a HokejkaTV.

Záznam úterní tiskové konference Národní sportovní agentury