HC Energie Karlovy Vary

Atraktivní soupeř! Energie se utká v přípravě s Cornellem, kde hráli i legendární Dryden a Nieuwendyk

První přípravný duel Energie v KV Areně před novou sezonou zavede do Karlových Varů zajímavého soupeře. Energetici totiž ve středu 14. srpna od 17:30 vyzvou hokejisty z univerzitního týmu Cornell Big Red z I. divize prestižní organizace NCAA.

Vůbec poprvé v historii se střetnou karlovarští hokejisté s týmem z americké univerzity. V zajímavé konfrontaci se střetnou s mužstvem, které vychovalo do profesionálního hokeje několik vynikajících hokejistů, kteří si později zahráli i na mistrovství světa nebo olympijských hrách.

Mezi největší legendy Cornellu, jehož dres oblékly i čtyři desítky hokejistů, kteří si později zahráli i v NHL, patří legendární brankář Ken Dryden nebo útočník Joe Nieuwendyk, pozdější členové Síně slávy nejslavnější hokejové soutěže světa.

V aktuálním výběru univerzitního týmu se nachází jedno zajímavé jméno. Za Cornell totiž nastupuje útočník Ondřej Pšenička, odchovanec pražské Sparty. Právě s Pražany a také výběrem univerzitní soutěže sehraje Cornell další dva přípravné zápasy.

Cornell nedorazí do Karlových Varů jen odehrát hokejový zápas, jeho zástupce totiž čeká i beseda s regionálními trenéry, všichni se pak mohou těšit i na společnou prohlídku Karlových Varů a další aktivity.

Vstupenky na utkání s Cornell Big Red budou uvolněny do online předprodeje na www.ticketportal.cz v pondělí 8. července ve 12 hodin, permanentkáři Energie budou mít vstup na utkání tradičně zdarma.