HC Energie Karlovy Vary

Bez mobilů i sprostých slov. Mladí energetici absolvovali soustředění na Bublavě

Energetici kategorií U13 a U14 za sebou mají čtyřdenní soustředění na Bublavě. Pod vedením trenéra Davida Šalamouna a jeho realizačního týmu utužovali nejen fyzickou kondici, ale především partu.

Na čtyři desítky malých hokejistů ze dvou ročníků trávilo společný čas u sjezdovky na Bublavě a někdy i přímo na ní. Tým trenéra Davida Šalamouna připravil svým svěřencům čtyřdenní cyklus, ve kterém nechyběly hry, ale ani tradiční výběh na nedalekou sjezdovku.

„Na soustředění jsme jeli s kategoriemi U13 a U14, které budu v letošní sezoně trénovat. Kluky jsme promíchali, aby na pokojích byli hráči z obou kategorií, aby se seznámili a ti starší šli příkladem. Poté si trenéři a vedoucí vylosovali družstva a celé soustředění jsme jeli turnajovým systémem,“ uvedl na úvod hodnocení zkušený mládežnický trenér a doplnil.

„Jsem rád, že se projevila týmovost, o to nám šlo především. Kluci šlapali, dvakrát vyběhli místní sjezdovku. Hlavní je ale podpora kluků mezi sebou, a to tu fungovalo na jedničku. Chtěl bych hlavně poděkovat rodičům, že byli ochotni to klukům zaplatit a že je sem pustili,“ dodal kouč, který dlouho sbíral zkušenosti v zámoří, hlavní smysl celého soustředění.

Na to nevyrazila pouze jedna kategorie, ale rovnou dvě najednou. Cíl byl jasný, poznat kluky i po jiné stránce než jen hokejové a taky dát jim možnost poznat se lépe mezi sebou. „Poznáte tady jiné známky charakteru, jak kluci fungují bez rodičů. Kluci se sice vidí na zimáku, znají se od vidění, ale neznají se charakterově. Tohle vše jsem tady poznal a můžu říct, že tady není jediný kluk, který by nějak strádal. Všichni si tu našli zábavu s kamarády, baví se spolu a je to paráda,“ pochvaloval si Šalamoun.

Mladí energetici se během soustředění nemuseli potýkat pouze s náročnými výběhy či herním turnajem. Na čtyři dny navíc museli oželet i elektroniku, na kterou jsou každodenně zvyklí.

„Šok to pro ně byl, když jsem jim řekl, že pojedou bez telefonů. Můžu říct, že od čtvrtka si na to ale nikdo nevzpomněl, protože byli prakticky celý den venku,“ uvedl Šalamoun s tím, že pro letošní rok připravil klukům ještě jednu novinku.

„Každý rok se snažím přijít s něčím novým, aby je to zaujalo. Mně osobně vadí, že kluci už v tomto věku se nazývají slovy „ty vole“, a tak dále. Každý tým tak má svoji kasičku, kdy za každé sprosté slovo dávají 10 Kč a za používání mobilů v šatně 20 Kč. Tady na soustředění se jich týkají jen ta sprostá slova a mohu říct, že se kluci už ovládají natolik, že opravdu jsme ta slova vymýtili. Mobily jim absolutně nechybí a ani se sprostými slovy jsem neviděl žádný problém,“ uzavřel hodnocení pobytu na Bublavě.

Fotogalerie