HC Energie Karlovy Vary

Neznají bolest. Kdo jsou největší karlovarští tvrďáci?

Ačkoliv se energetici prezentují spíše rychlou hrou, občas je třeba na ledě přitvrdit, čehož si jsou vědomi i samotní hráči. Kteří hráči se nebojí rozdat hit či lehnout do střely soupeře?

Bojovník Ondřej Beránek je energetikem, který nejčastěji chodí do osobních soubojů. Člen širšího kádru reprezentace se mezi všemi hráči extraligy na čtyřiadvacátém místě, když za devětačtyřicet odehraných zápasů rozdal pětačtyřicet hitů.

Mezi obránci pak nejvíce hitoval slovenský veterán Dominik Graňák (25 hitů), který odehrál jednapadesát utkání základní části.

Být tvrďákem neznamená ránu jen rozdat, ale také ji umět přijmout. O tom moc dobře ví karlovarský válečník Martin Rohan, jenž se může pyšnit nejvyšší počtem zblokovaných střel ze všech hráčů Energie.

Sokolovský rodák se neztratil ani v extraligové konkurenci, jeho osmdesát zablokovaných pokusů soupeře se řadí na sedmé místo. Zadák s devadesátkou na zádech skončil jeden blok za libereckým Ladislavem Šmídem, pilíř Bilých Tygrů však měl oproti Rohanovi dvě utkání k dobru.

U Rohana ještě chvíli zůstaneme. Označení “karlovarský válečník“ je u něj totiž opravdu na místě, vždyť dlouholetý člen zadních řad Karlových Varů ovládl také týmovou statistiku Radegast index, v níž posbíral 110 bodů. To z něj dělá patnáctého nejlepšího hráče v této disciplíně v Tipsport extralize.